1

Mannen en nagellak

B
Nails

Make-up is niet gendergebonden, dat staat intussen vast. Vandaag helpen wij het allerlaatste taboe de wereld uit: mannen en nagellak.

Mannen en nagellak klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is zeker geen onverenigbare combinatie. Nail art is niet for girls only. Ook jongens mogen vandaag de dag hun nagels een kleurtje geven. 

Nagellak voor mannen: taboe?

Taboes, bestaan ze nog anno 2016? Jammer genoeg wel, al ga ik er absoluut niet mee akkoord. Mannen mogen toch ook met hun uiterlijk experimenteren? Als we in de toilettas van mannen neuzen, zien we nochtans geen nagellak tussen hun potjes dag- en nachtcrème en hun fles scheerschuim zitten. Tijd om ook nagellak tot de standaarduitrusting te promoveren, vind je niet? 

Trouwens, als Johnny Depp, Cristiano Ronaldo en Troye Sivan nog niet genoeg tot de verbeelding spreken, voel ik de nood om eens aan de alarmbel te trekken. Daarvoor zocht ik Elfi De Bruyn op, de Belgische referentie als het op happy nails aankomt! 

Wat vind jij van nail art voor mannen?

“Mijn mening is vrij simpel: als je iets leuk vindt, go for it! Op events komen er vaak jonge jongetjes langs omdat ze een kleurtje willen op hun nagels. Een keer was er een jongen en die wist precies wat hij wou: roze nagels met glitters en hamburgers. Ik vond dat zo cool om te zien. Tot er een andere jongen bijkwam en zei dat nagellak iets was voor meisjes. Gelukkig trok hij zich daar niks van aan, dus ik lakte vrolijk verder. Heel cool van hem, maar ik kan me wel inbeelden dat kinderen al snel in een hokje geplaatst worden. En dat kan ik nog begrijpen, ze zijn vaak nog té jong om een mening te vormen. Maar volwassenen, no offense, jullie hebben geen reden om zulke reacties te uiten. Dus mannen: doe gewoon waar jullie zin in hebben!”

 

Nagellak is net als make-up een no gender thing. Gelukkig komen heel wat beauty labels met initiatieven op de proppen. Zo bestaat er nagellak die speciaal voor mannen gemaakt wordt. Al kan je uiteraard eender welke nail polish gebruiken. 

Heb je nagellaktips voor mannen?

“De basis is natuurlijk een goede verzorging van de nagels en handen. Het is niet dat je nu al all the way moet gaan als man. One step at a time, right? Vijl je nagels nu en dan eens bij of gebruik een verzorgende handcrème. Je handen zullen je dankbaar zijn. Er bestaan ook heel wat base coats voor de nagels. Die werken heel verzorgend. En plus, ze zijn transparant en haast onzichtbaar.” 

“De kleuren voor mannen zijn vooral  donkere tinten, denk aan: zwart, blauw en paars. Dat vind ik persoonlijk ook het mooiste. Het zijn stoere kleuren. Maar op zich is alles toegelaten. Ik vind het pretty cool om te zien hoe mannen gewoon ‘Je m’en fous’ zeggen tegen wat hen maatschappelijk wordt opgelegd. Ooit kwam ik een jongen tegen die op een nagel zwarte en paarse nagellak gecombineerd had. Een accentnagel zeg maar, wat ook perfect kan. Je hoeft ze ook niet allemaal te lakken. Een nagel als statement kan perfect werken. Zolang je je er zelf goed bij voelt.” 

Anyway, alles kan en alles mag. Heb je als man zin om je nagels een laagje te geven? Laat je niet afschrikken! Wij zijn alvast enthousiast! 

23.12.2016
Geschreven door Davy SpitaelsBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo