7

Make-upremovers voor gevoelige oogjes

B
Skin care

Elke make-up lover weet hoe belangrijk een goede make-upremover is. En die is best moeilijk te vinden, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt.

Waar elke beauty lover écht gelukkig van wordt? (I mean, naast Sephora-bezoekjes, nieuwe spannende beauty releases en limited edition-kleurtjes die onverwachts toch in het vaste assortiment worden opgenomen?) Experimenteren! Of het nu met nieuwe make-up of nieuwe zalfjes is, er is niets leukers dan voor de spiegel staan en aan de slag te gaan met enkele kersverse goodies.

Hoe leuk dat experimenteren ook is, het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Girls (en boys!) met een gevoelig huidje weten dat hun huid een pak minder enthousiast reageert op al dat geëxperimenteer en in plaats van met een fabulous new look, eindig je soms met een rode, gechoqueerde huid.

Sinds ik zelf eens een heel weekend met enge opgezwollen oogjes heb rondgelopen door een foute reactie op m’n basic Nivea reinigingsmelk, speur ik voortdurend de eye makeup remover-markt (die bestaat!) af op zoek naar de zachtste, mildste en foolproof ontschminkers. Na veel jaren en nog veel meer flesjes make-upremover, durf ik mezelf gerust een echte expert te noemen en deel ik mijn opgedane kennis graag met jullie. This one is for all the sensitive girls out there! 

Mijn mildste top 3

Milde Make-upremovers
7
Foto © Sephora
Milde Make-upremovers
7
Foto © Yves Rocher
Milde Make-upremovers
7
Foto © The Body Shop

1. Mijn liefde voor de Sephora Waterproof Eye Makeup Remover is groot, groter, grootst. Sinds ik het product testte en ontdekte dat het een van de eerste reinigers was waar ik niet op reageerde, is het blauw-witte flesje van Sephora mijn make-up removende holy grail.

De make-up remover bevat HydroSenn+, een exclusief Sephora-ingrediënt dat geschikt is voor iedereen met een gevoelige huid, en is bovendien vrij van parabenen, sulfaten én ftalaten. Het verwijdert je (/mijn!) make-up zonder de huid te irriteren en alleen al daarom smeek ik iedereen die ik ken (tot @BelmodoMichael toe) om van elke reis een flesje van het goddelijke goedje mee te brengen.

Het goede nieuws? Voor 200 ml Sephora Waterproof Eye Makeup Remover betaal je ongeveer € 8,95. Het slechte? Het product is enkel te koop in landen met een Sephora, en daar maakt België nog geen deel van uit. Huilen

2. Op momenten waarop mijn voorraad Waterproof Eye Makeup Remover zo hard geslonken is dat ik de overschot enkel nog durf te gebruiken ‘voor de speciale momentjes’ (we’ve all been there), ren ik naar Yves Rocher voor een flesje Pur Bleuet

Het product bestaat zowel in 2-fasenformule (#Sephoralookalike) als in een versie voor de gevoelige huid, maar beide flesjes staan bekend om hun zachte, maar erg effectieve reiniging die geschikt is voor lenzendragers en iedereen met gevoelige oogjes.

Ook deze reinigers kan je testen zonder je bankrekening te ruïneren: voor 200 ml Express Oogmake-up Reining betaal je slechts € 10,90 en voor de Zachte Reiniging voor Gevoelige Ogen € 8,90 én je hoeft er minder kilometers voor af te leggen dan voor een Sephora. Winning

3. De The Body shop Camomile Gentle Eye Makeup Remover heeft het allemaal: hij is vegan, bevat verzachtende kamille, heeft het woord ‘gentle’ in z’n naam en maakt de belofte dat hij geschikt is voor de gevoelige huid. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik getriggerd was toen ik dit product ontdekte bij een recent bezoekje aan The Body Shop.

Maakt deze reiniger zijn beloftes waar? Ja. Kan hij de Sephora Waterproof Eye Makeup Remover evenaren? Niet in de verste verte.

Don’t get me wrong: deze make-upremover is echt niet slecht. Ik kreeg geen dikke oogjes bij het ontschminken en mijn huid had de volgende dag nog steeds de kleur van huid (en niet van rauw vlees), maar hij is, ondanks z’n veelbelovende naam, een pak minder gentle dan ik hoopte. Dat maakt hem uiterst geschikt om te gebruiken op momenten waarop mijn huid rustig en gezond is, maar wanneer wanneer de droogte en gevoeligheid de bovenhand nemen in m’n eye area, laat ik hem netjes staan. 

Zelf proberen? Voor ongeveer € 15,00 is de The Body Shop Camomile Gentle Eye Makeup Remover (250 ml) van jou.

Long story short: wanneer je gevoelige ogen hebt zijn ontschminkers vaak een hit or miss, en zelfs de meest veelbelovende producten stellen soms teleur. Na ontelbaar veel flesjes make-upremover versleten te hebben, heb ik ontdekt dat ‘gemixte’ reinigers, die olie en water combineren, meestal de veiligste optie zijn. Het vettige laagje achteraf neem ik er graag bij.

Mijn voorzichtige wishlist

In the name (and joy) of het experimenteren, deel ik met jullie ook de eye makeup removers die ik nog wil proberen. Als ik durf.

Milde Make-upremovers
7
Foto © Clinique
Milde Make-upremovers
7
Foto © Aesop
Milde Make-upremovers
7
Foto © NARS

Wat is jouw holy grail voor je gevoelige huid

09.01.2017
Geschreven door Yasmine De WildeBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

WCD17 met Tiany Kiriloff en Zalando


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo