0

Make-up om te gaan sporten

B
Make-up

10

De lente komt eraan en het is tijd om weer in shape te geraken door te sporten. Maar hoe kunnen we beauty en sporten combineren? Lees hier enkele make-uptips.

Voor veel vrouwen is zonder make-up de deur uitgaan een echte no-go. Maar wat doe je als je gaat sporten? Ook dan kan je er goed uitzien met een beetje make-up, let er wel op welke producten je gebruikt.

Vloeibare make-up

Foundation voor je huid
10
Foto © Ici Paris xl
Dagcrème 50 ml
10
Foto © Yves Rocher
Serum 40 ml
10
Foto © Yves Rocher
BB crème light
10
Foto © Garnier

'S ochtends kies je het best voor een BB-crème, getinte dagcrème of een gewone dagcrème. Daarvoor kan je ook een serum gebruiken. Als je foundation wil, neem dan een minerale foundation, die is vrij van talk en olie. De make-up laat de huid dan ademen, zodat de poriën niet verstopt geraken. Een poederfoundation kan door het zweten vlekken op je gezicht veroorzaken. Je vermijdt best blush of bronzer.

Oogmake-up

L'Oréal mascara
10
Foto © L'Oréal
Elf mascara
10
Foto © Eyeslipsface

Tijdens het sporten kies je best waterproof oogmake-up producten. Gebruik een waterproof mascara en een waterproof eyeliner. Als je kiest voor niet-waterproof producten kunnen die door het zweten uitlopen. Dan kan de make-up in je ogen terechtkomen, of kunnen je mascara en eyeliner uitlopen over je hele gezicht.

Lipproducten

Vaseline lipbalsem
10
Foto © Kruidvat
Roze lipbalsem
10
Foto © Maybelline
Vanille lipbalsem
10
Foto © Kiehl

Lipproducten gebruik je best pas na het sporten, want ze kunnen ervoor zorgen dat je lippen plakken. Wil je toch een laagje op je lippen? Smeer dan een lipbalsem.

Na je workout

Na het sporten is het belangrijk dat je je huid niet vergeet te reinigen. Het is ook handig om in je sporttas een pakje reinigingsdoekjes mee te nemen.

Om je huid extra in de watten te leggen, kan je een verzorgende en hydraterende crème gebruiken. Laat je huid wat afkoelen en erna kun je weer verdergaan met je dagelijkse make-uproutine.

05.03.2016
Geschreven door Lauren De MaereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten