0

Maak kennis met hannewhale sleeps

F
News

5

Hanne Van den Abeele (24) begon in januari met een nieuw project, ‘hannewhale sleeps’, waarbij ze een jaar lang elk weekend een Belgische B&B bezoekt. Tijd voor een interview!

Hanne Van den Abeele richtte in augustus ‘hannewhale sleeps’ op en maakte het project publiek in januari. Ze gaat wekelijks langs bij een B&B en deelt haar ervaringen op sociale media en haar blog. Dat doet ze in het weekend, want door de week werkt ze fulltime.

Hanne Van den Abeele
5
Foto © Hanne Van den Abeele

Je blogt onder de naam ‘hannewhale’. Over wat gaat je blog?

“Mijn eigen blog is meer gericht op lifestyle. Ik schrijf over alles wat mij interesseert en wat ik dagelijks doe. Soms schrijf ik ook over de events waarvoor ik word uitgenodigd of ontvangen producten die ik leuk vind.”

Hoe kwam je op het idee van ‘hannewhale sleeps’?

“Dat weet ik zelf niet zo goed. Ik schrijf heel graag en hou van reizen en dingen ontdekken. Ik denk dat het idee plots in mij is opgekomen toen ik terugkwam van een weekendje weg met mijn vriend. Ik heb eigenlijk de dingen die ik leuk vind gecombineerd in 1 project en ik ben heel blij dat ik het gedaan heb, ook al is het druk.”

Hanne in een B&B
5
Foto © Hanne Van den Abeele

Wanneer ben je begonnen aan je B&B-ontdekkingstocht?

Vrijdag 8 januari 2016 ben ik gestart met mijn project en sindsdien heb ik al elk weekend een B&B bezocht. Ik ben nu bijna halfweg.”

Wat wil je bereiken met ‘hannewhale sleeps’?

“Ik wil aantonen dat je voor een weekendje weg niet ver moet reizen om een toffe tijd te beleven. In België heb je ook veel mogelijkheden: er zijn toffe wandelroutes in Wallonië, er is een mooie kust, er zijn genoeg steden voor citytrips enzovoort. Achter de B&B’s schuilen ook heel sympathieke uitbaters en die wil ik op die manier een beetje in de spotlight zetten.”

Hanne in een B&B
5
Foto © Hanne Van den Abeele

Is er ondertussen al een B&B die er voor jou uitspringt, een favoriet?

“Het is moeilijk om er eentje uit te kiezen. Bij heel veel B&B’s had ik het gevoel dat ik er echt zou willen terugkomen.”

Hoe staat het met je planning momenteel? Wat kunnen we nog verwachten?

“Ik heb op dit moment B&B’s ingepland tot midden juli. Daarna ga ik weer op zoek naar nieuwe B&B’s. Op één avond plan ik soms een hele maand in. Het gebeurt ook steeds vaker dat uitbaters mij contacteren met de vraag om langs te komen. Het is wel fijn om te zien dat mensen meer en meer vertrouwen krijgen in het project. Binnenkort staat mijn eerste B&B aan de kust op het programma.”

Hanne in een B&B
5
Foto © Hanne Van den Abeele

Vorig jaar deed je ook al een project, ‘house and catsitting’. Komt er dan volgend jaar weer een nieuw project?

“Ik zou niet weten wat. Ik heb heel veel ideeën in mijn hoofd, maar ik weet niet hoe ik ze zou kunnen uitwerken en of ze überhaupt realiseerbaar zijn. Ik heb nog een half jaar om erover te broeden, dus wie weet wat er uit de bus komt.”

Neem zeker eens een kijkje op hannewhale sleeps en misschien ontdek je daar wel een leuk logeeradresje voor een weekendje weg!

30.06.2016
Geschreven door Babs GabrielWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten