9

M.A.C Cosmetics x Tomorrowland

B
Make-up

Belmodo had de kans om Ines Borgonjon te spreken, senior make-up artist bij M.A.C. Cosmetics. Het beautymerk werkt dit jaar samen met Tomorrowland om looks te creëren.

We hadden eerder al de kans om Ines Borgonjon te vragen hoe we nu juist de perfecte wenkbrauw kunnen maken, maar deze zomer gaat het over iets helemaal anders. Samen met het creatieve team van Tomorrowland ontwierp Ines enkele fancy festivallooks

Vanwaar komt de inspiratie voor de Tomorrowland 2016 make-uplooks?

"Voor de uitwerking van de make-uplooks van de mainstage en field acts werken we nauw samen met het creatieve team van Tomorrowland en Soul 15, die het totale concept bepalen voor de verschillende looks."

"De make-up artists van M.A.C zorgen ervoor dat de make-uplooks bij het totaalplaatje passen door backstage aan de slag te gaan met M.A.C-producten. De inspiratie vindt dit jaar ook weer zijn oorsprong in de fantasiewereld van het Tomorrowlandverhaal en dit doorheen de jaren. Elk jaar worden er nieuwe acts bedacht en uitgewerkt en zijn er “classics” die heruitgevonden worden."

Picnic Girls
9
Foto © M.A.C Cosmetics
Pimp your festival
9
Foto © M.A.C Cosmetics
Key To Happiness
9
Foto © M.A.C Cosmetics
Joker
9
Foto © M.A.C Cosmetics

"Voor de Joker-look werkt het backstage make-upteam van M.A.C bijvoorbeeld met een melkwitte huid en clownesque hemelsblauwe ogen. De mond is erg groot en breed en voelt wat griezelig aan wanneer je de tanden ziet. Deze make-uplook is tot in de puntjes verfijnd en afgewerkt met een airbrush-toestel. Zo kan de look alle weersomstandigheden aan."

Wat zijn de key producten om de verschillende looks zelf te proberen ?

"Backstage gebruiken we vooral PRO- en Longwear/Waterproof producten omdat de make-up goed moet blijven zitten en extreme weersomstandigheden moet kunnen doorstaan."

"Als je de looks thuis wilt uitproberen, dan adviseer ik om ook met deze producten te werken. De Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation geeft niet alleen de perfecte dekking maar is -zoals de naam ook verraadt- waterbestendig en blijft tot 24u zitten."

"Voor de lippen gebruik je Retro Matte liquid lipcolours te gebruiken. Die zijn dé musthave en innovatie van 2016. De lipcolours blijven erg lang zitten en je lippen krijgen er bovenop nog eens een mooie en rijke kleur bij, afgewerkt met een vloeibare suède finish."

"Chromographic pencils zijn ook een must voor dergelijke looks omdat ze pigmentrijk en crèmig zijn, ideaal om een mooi lijnenspel te creëren."

"En de lashes?… Ga voor heel veel lashes! Bij extreme looks vallen de wimpers bijna niet meer op als je geen extra wimpers aanbrengt."

Retro Matte liquid lipcolour
9
Foto © M.A.C Cosmetics
Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation
9
Foto © M.A.C Cosmetics
Lashes
9
Foto © M.A.C Cosmetics

Moeten we een speciaal product gebruiken vooraleer we naar een festival gaan? Wat zorgt ervoor dat mijn make-up een hele dag perfect blijft zitten? Zeker met al dat zweten tijdens het dansen.

"Start met een goed gehydrateerde huid en gebruik prep + prime-productjes. Vergeet ook vooraf je lippen niet te hydrateren met een lip conditioner."

"Bouw je look vervolgens op met Waterproof en Longwear producten, zo blijft je make-up het langst mooi, doorstaat het extreme weersomstandigheden en blijft die het beste zitten als je je wildste dansmoves bovenhaalt."

Welke producten zijn volgens jou nog onmisbaar om mee te nemen als je naar een festival te gaat?

"Een klein survivalkitje met volgende essentials voor een touch-up doorheen de dag volstaat:

  • Fix + spray, sized to go: verkwikt de huid, hydrateert, werkt je make-up af en komt in een klein en handig formaat
  • Eye times nine pallet: 1 pallet met 9 verschillende eyeshadowkleurtjes, waarmee je eindeloos kan experimenteren
  • Waterproof mascara: omdat een goede mascara je nu eenmaal een mooie en open blik geeft. Ook als de vermoeidheid toeslaat!
  • De lipstick, lipcolour of lippencil waar je ‘s mee aan de slag bent gegaan om je lippen weer mooi mee in te kleuren

Een klein spiegeltje is ook altijd heel handig!"

Wat kunnen de feestvierders verwachten van M.A.C op Dreamville?

"Dit jaar verzorgt M.A.C niet alleen de make-up backstage, maar ook front stage zijn er verschillende activiteiten!"

"In Dreamville bijvoorbeeld, staat er een touch-up booth met 8 make-upstations. Hier kunnen de festivalgangers die op Dreamville verblijven van donderdag tot zondag terecht voor een van de 6 make-up looks die M.A.C in samenspraak met het creatieve team van Tomorrowland gecreëerd heeft. Zo ga je festivalproof en met een extra leuke look de weide op!"

Dreamville look
9
Foto © M.A.C Cosmetics

Benieuwd hoe alles er backstage aan toegaat? Dan kan je Ines volgen op Snapchat via @inesbmac. Houd zeker ook haar Instagram in de gaten en die van M.A.C Cosmetics

22.07.2016
Geschreven door Laura De SmetBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een duoticket voor WECANDANCE via Zalando

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

17.05.2017 - 31.07.2017

Behold the Belgian Bunch

12.08.2017 - 13.08.2017

We Can Dance 2017

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo