0

Long live the Prince

F
News

4

Singer-songwriter Prince is op 57-jarige leeftijd gestorven. Ondanks zijn 1,60 meter was hij een groot artiest én stijlicoon.

Tal van celebs reageren bedroefd op het onverwachte overlijden van Prince. De Amerikaanse artiest werd beschouwd als één van de meest invloedrijke artiesten van zijn tijd. Hij liet zich beïnvloeden door The Beatles, James Brown en Jimi Hendrix. Prince beïnvloedde op zijn beurt muzikanten van over de hele wereld, hij was zelfs een inspiratiebron voor genres als rap, techno en dance. Hij was zowel zanger, songwriter als arrangeur. Een muzikale duizendpoot om U tegen te zeggen. 

Het oeuvre van Prince is enorm: hij bracht tot en met 2015 zo'n 50 albums uit. Het 1e album verscheen in 1978 en verkocht meer dan 100 miljoen platen. Hij scoorde doorheen zijn carrière met talloze wereldhits, maar Purple Rain uit 1984 is waarschijnlijk zijn grootste klassier. Het nummer verscheen op het einde van zijn carrière en was de soundtrack van de gelijknamige semi-autobiografische film. In 2014 vulde Prince nog het Sportpaleis in Antwerpen. Hij speelde die dag zijn grootste hits.

Ondanks zijn kleine gestalte, was hij een groot artiest die heel veel voor de funk en de muziekwereld in het algemeen betekende. Hij stond gekend voor zijn hoge stem en zijn extravagente outfits op het podium. Hier enkele legendarische outfits van Prince op een rijtje.

Funky Soul

Muziek- en mode-icoon Prince
4
Foto © artcreation
Muziek- en mode-icoon Prince
4
Foto © BUSTLE
Muziek- en mode-icoon Prince
4
Foto © artcreationforever

Door het overlijden van Prince kleurt de wereld vandaag een beetje paars. De koning der funk werd amper 57 jaar, maar hij is en blijft ongetwijfeld een muziek- en mode-icoon! 

22.04.2016
Geschreven door Camille LaurierWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten