0

London Fashion Weekend 2016

F
News

6
12.10.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

Een tijdje terug reisde ik met de Eurostar naar Londen om er deel te nemen aan London Fashion Weekend, een verlengde van de Londense modeweek, maar dan voor het grote publiek.

Ik vertrok zaterdagochtend vroeg richting Brussel, om er samen met een nog twee andere journalistes met de Eurostar richting Londen te trekken. Een kleine twee uur, een lekkere maaltijd en een uitgebreide babbel met mijn franstalige compagnons later, zette ik voet aan grond in het hart van de Britse hoofdstad. Op voorhand werd me al ingefluisterd dat er géén (echt waar) gewichtsbeperking was op de bagage. Met twee stuks bagage en één tas als handbagage kunnen fashionista's dus met een gerust hart Oxford Street en Regent Street ontdekken. Ikzelf koos voor een grote trolley. Licht gepakt uiteraard, want ook shoppen stond op de planning. 

London Fashion Weekend 2016
6
Foto © London Fashion Weekend

The Burberry Makers House

Eerste stop was The Burberry Makers House, een venue van The Craftsmen in Londen die voor de gelegenheid helemaal in teken stond van de nieuwste runwaycollectie van Burberry. In de exacte zaal waar ik met mijn eigen ogen de gloednieuwe items kon bewonderen werd een aantal uur voordien nog de officiële Burberry-show gelopen. Dat ik vrij tot zeer onder de indruk was, hoef ik je vast niet te vertellen. Ik nam de tijd om alle silhouetten in detail te bekijken en kan ever since de prachtige handtassen en coole sailorjasjes niet meer uit mijn gedachten krijgen. Als ik eens lief lach naar mijn lief, zou die mij dan zo'n dure handtas kopen voor Kerst?

Op de benedenverdieping werden in de verschillende secties telkens andere aspecten van de collectie belicht. Zo wandelde ik doorheen een levensgroot moodboard, keek ik mee hoe kledingstukken worden geverfd en werd de innerlijke literature addict in mij gevoed wanneer ik te horen kreeg dat de items voor dit seizoen geïnspireerd werden op Virginia Woolf’s Orlando

The Burberry Makers House
6
Foto © Amélie De Rycke
The Burberry Makers House
6
Foto © Amélie De Rycke

Na ons bezoek aan The Burberry Makers House gingen we snel een hapje eten bij Gordon Ramsay's Heddon Street Kitchen. De cannelloni met ricotta en spinazie was lekker, maar niets overtrof mijn raspberry icecream cone als dessert. 

Een volgende taxirit bracht ons naar de Saatchi Gallery, waar London Fashion Weekend officieel haar roze loper had uitgerold. Mijn collega-journalisten en ik dronken een glaasje, snuisterden tussen de vele designerpareltjes die er in de rekken hingen en kregen een front-row plaatsje toegewezen op zowel de trend show als de show van Edeline Lee

IMG_0063
6
Foto © Belmodo

Trend show

In samenspraak met Avenue 32 organiseerde London Fashion Weekend een trendshow waarbij de trend voor deze herfst en winter nog even kort werden uitgelicht. Deze trends moet je dit najaar dus zeker in je garderobe hebben:

  • Lace - Als het aan het team van London Fashion Weekend ligt, dragen we dit najaar allemaal kant. In maxidresses, kant als embroidery op jasjes, volledige kanten jump- en playsuits ... 
  • Velvet - Vernieuwend kunnen we deze trend niet echt noemen, maar velvet blijft een mooie en luxueuze stof die deze winter een feestelijk tintje aan al je looks geeft.
  • Winter flowers - We hadden het natuurlijk ook zelf al gespot tijdens de modeweken, maar nu bevestigde team London Fashion Weekend heft nog even voor ons. Bloemen in alle soorten en maten, zo lang het maar vrolijk en kleurrijk is.
IMG_0071
6
Foto © Belmodo

Show Edeline Lee

Ik schreef onlangs al een artikel over Edeline Lee's grafische talenten, en was dus quite excited toen ik haar naam zag prijken op de London Fashion Week-agenda. Op de runway niet de verwachte SS17-collectie maar enkele items uit de FW16-items. Achteraf gezien heel logisch, aangezien London Fashion Weekend inspeelt op het see-buy concept. De collectie was monochroom en zeer minimalistisch, iets wat ik zeker kan smaken. 

Na de trendshow keerden we hotelwaarts om er de volgende ochtend op tijd uit te kunnen en de straten van Shoreditch in te duiken. Of ik blut was toen ik thuiskwam? Vraag me dat gerust een andere keer.

Ziezo, dit was mijn London Fashion Weekend experience. Volgend jaar opnieuw, zeker weten!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten