0

London calling

F
News

8
05.08.2015
Geschreven door Frank Symons

Na de vaak lange meetings in de Bacardi kantoren in Londen, is het ‘s avonds tijd om de theorie aan de praktijk te toetsen.

Na de vaak lange meetings in de Bacardi-kantoren in Londen, is het ‘s avonds tijd om de theorie aan de praktijk te toetsen. Dan trek ik richting Langham hotel, waar Artesian is gevestigd; voor het derde opeenvolgende jaar verkozen als beste bar ter wereld.

London Calling
8
Foto © Frank Symons

Het is altijd een fijn weerzien met de cocktail grootmeesters Simone Caporale, Alex Kratena en Roman Foltan die hier de plak zwaaien. Vanavond gaan ze met een nieuw menu aan de slag. Alex beschrijft het als volgt:

Elke cocktail kreeg een eigen hashtag die de sfeer en smaak van het drankje in 1 woord samenvat. #awesome

London Calling
8
Foto © Frank Symons
London Calling
8
Foto © Frank Symons

In Artesian proef ik de Suspended in Time; een cocktail op basis van de nieuwe Star of Bombay gin. Heerlijk! Ik overweeg een tweede, maar de weg is nog lang en de avond nog jong.

Op naar het Dorchester Hotel, waar ik in China Tang (het Chinese restaurant / bar van het hotel) een Tang Tea Punch krijg voorgeschoteld door Luca Cordiglieri; een sublieme mix van Bombay Sapphire gin, osmanthus thee en bitters van hibiscus en jasmijn.

London Calling
8
Foto © Frank Symons

Next stop: The Savoy hotel. De bakermat van de moderne cocktail en bedevaartsoord voor elke zichzelf respecterende barman. In de Beaufort bar is het moeilijk een keuze te maken uit het waanzinnig mooie pop up menu.

Uiteindelijk vraag ik Chris Moore me een Embankment Gardens te willen bereiden; een van zijn eigen creaties. Een cocktail voor gevorderden, bestaande uit gin, Martini Bianco (geïnfuseerd met kaneel, vanille en steranijs) en vijgenbladsiroop…

Embankment Gardens
8
Foto © Frank Symons

Mijn bartour eindigt vanavond in de Dandelyan bar in het Mondrian hotel, waar ik doorgaans ook verblijf als ik in Londen ben. De geknipte plek dus voor een night cap. De bar werd schitterend vormgegeven door Tom Dixon en kijkt uit over de Thames. Er zijn slechtere plekken. Voorwaar.

London Calling
8
Foto © Frank Symons
London Calling
8
Foto © Frank SymonsWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten