9

LN|Foodie - Favo eetadresjes in A'pen

F
News

24.07.2013
Geschreven door Ellen Kegels

Reeds van kinds af heb ik een kleine afkeer van vlees.

Vlees in zijn meest bloederige vorm. Geen stukje biefstuk, ‘mooi bleu’ voor mij. Al at ik wel de kip, gehakt en schnitsels, veel schnitsels. 

Dikke 6 jaar geleden heb ik al het vlees gelaten. Een echte ‘vegetariër’ kan ik me niet noemen, aangezien ik wel vis eet. De juiste term voor ‘dit soort mensen’, is pescotariër. Wel vis, geen vlees. En veel vis! Vis in al zijn vormen, geuren en kleuren. 

Sushi
9
Foto © Ellen Kegels

Call me a sushi-addict, ik zou het werkelijk alle dagen ’s middags en ’s avonds kunnen eten. Wegens tijdgebrek om naar de winkel te gaan en te koken, heb ik zo enkele weken geleefd op een dieet van sushi-shop home-delivery. Al kan dat toch ook niet zo gezond geweest zijn. Lekker alleszins! Een kleine collage iPhone fotootjes om mijn verslaving te staven.

Sushi
9
Foto © Ellen Kegels

De sushi restaurantjes in A’pen kennen geen geheimen voor mij. Ze zien me wekelijks passeren. Hierbij enkele van mijn lievelings sushi plekjes:

  • Zao Wang: prijs/kwaliteit top! Hebben naast hun gekende vestiging op de suikerrui nu ook een nieuwe zaak op het Zuid.
  • Sushishop: home delivery! ’s Middags krijg je ook nog eens 2 extra gratis slaatjes. Goed meegenomen!
  • Roji sushi: gelegen links van Zao Wang op de Suikerrui. Super gezellig in de winter! Het is gelegen in een prachtige kelder ingericht door Axel Vervoort. Prijziger, maar o-zo-lekker!
  • Yamayu Santatsu: echt authentiek Japans, gelegen op de Ossenmarkt. De beste sashimi van ’t stad!
Dome Sur Mer
9
Foto © Ellen Kegels

Geen sushi, maar wel overheerlijk smullen van het beste dat de zee te bieden heeft in een fris kader, doe ik regelmatig in Dôme Sur Mer. Een mooi visrestaurantje gelegen in Antwerpen Zurenborg. Ze hebben een leuk terras in de zomer, waar je ’s middags en ’s avonds lekker licht kunt komen tafelen. 

Dome Sur Mer
9
Foto © Ellen Kegels

Als ik ga smullen in DSM, dan ga ik steevast voor de roze garnalen met cocktailsaus, de gestoomde Bouchot mosseltjes als voorgerechtje en het Aziatisch slaatje met vruchtvlees van Noordzee krab als hoofdgerecht. Al is de fruit de mer daar ook een absolute winnaar! Als je nog een plekje over hebt en eens wilt zondigen… zeker de versgebakken wafels nemen als dessertje! (of de hubby dwingen dit te nemen en de helft van zijn wafel opsmikkelen). Tijdig reserveren is de boodschap!

Healthy food
9
Foto © Ellen Kegels

Na elke winter las ik stevast een ‘detox’ kuur in. Niet in de vorm van die-hard sapvasten, maar van enkele maanden zo puur en natuurlijk mogelijk eten om mijn lichaam te zuiveren. Zo heb ik 3 maanden alle cafeïne, frisdranken, lactose, gluten & tarwe gelaten. Alcohol had ik graag mee in het lijstje gezet, maar dat lukt me niet, gotta live a little, right?

Healthy food
9
Foto © Ellen Kegels

Ik heb even ‘geproefd’ van het veganistisch ‘raw’ eten. Hierbij eet je enkel rauw (ongebakken, ongekookt). Vitaminen en enzymen worden niet gedood door verhitting, waardoor je dankzij het ‘raw’ eten de meeste voedingsstoffen binnen krijgt.

Eten Vol Leven
9
Foto © Ellen Kegels

Het aller beste adresje waar je eens van het rawfood eten kan proeven is bij Eten Vol Leven. Een klein, puur adresje met echt het lekkerste en gezondste eten dat je in Antwerpen kan vinden. Of je nu voor een healthy ontbijtje wil gaan, een lunchke of een hapje ’s avonds, Eten Vol Leven is the place to be!

Ik kan je geen specifiek gerecht aanraden, aangezien alles er even heerlijk is! Hoewel… Try their cheesecake! Once you go vegan cheesecake, you never go back!

Foodies
9
Foto © Ellen KegelsBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo