0

Linda's Modo Parcours

F
News

1
03.11.2011
Geschreven door Linda Van Waesberge

Het Modo Parcours is achter de rug en het was de moeite! Interessante geestige mensen en hun creaties, feestjes, een brunch, een concert van Hong Kong Dong.

Elise Viste, dit jaar afgestudeerd aan La Cambre Mode/s/ bij Annemie Verbeke had een zeer mooie bontjas.

De tentoonstelling "Eendracht maakt l'union" van Isabelle l'Enfant met de foto's van haar lief, fotograaf Jurgen Rogiers, was prachtig. Ik hing daar in zeer goed gezelschap naast Peter Vandeneede.

Hunting and Collecting was een van de interessantste adressen, met o.a. de installatie van Vanessa Aerts en Modoprijs winnaar Jean-Paul Lespagnard.

Deze jurk heet "Linda", ik was de inspiratie zegt Jean-Paul!

In de Archiduc zag ik een supergeestige "pochette" om een kostuum mee op te fleuren. Check hier hun website!

Bij Icon speelde Hong Kong Dong de sterren van het plafond en hingen de fantastische jurken van By Piece of Chic.

Sarah Yu stond geweldig met haar by Piece of Chic jurkje. Sarah Yu , Boris (de kinderen van Kamagurka) & Geoffrey Burton.

Hebben! item van de dag

Bij Icon smolt ik voor deze laarsjes...

Dit rek liet Nicolas Woit overkomen uit Boston. Eigenlijk zou ik dit bureau zelf willen, maar het staat in de zeer mooie winkel van Nicolas Woit.

Check hier de website van Nicolas Woit. 

Erika Schillebeeckx, Justine de Moriamé en Saraphine d'Oultremont, drie jonge ontwerpsters die dit jaar afstudeerden aan La Cambre Mode/s vonden onderdak bij Hoet.

Erika is de dochter van muzikant Raph Schillebeeckx, die ik nog ken uit de jaren stillekes.

Overal genoeg eten én drank trouwens!

Zelfgebakken wafeltjes door de opa van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles of een brunch in het Elle Café op zondag. De ontwerpers hadden voor eten en drinken gezorgd!

Béa Ercolini van de Franse Elle in een rode jurk van Cathy Pill. Het scheelde geen haar of ik had ook die jurk aangetrokken die dag! Hij is dan ook prachtig.

Cathy Pill heeft trouwens een paar seizoenen overgeslagen maar komt binnenkort weer terug.

Schoon volk genoeg!

Fleur Boonman, heeft net haar film Portable Life uit met Ella-June Henrard en Rutger Hauer. Check hier de website van de film Portable Life!

Aurore Jean van Mademoiselle Jean en Florence Samain, een zeer getalenteerde make-up artieste. 

Yael Landman, lingerie ontwerpster.

Walter Lecompte, bontontwerper en zijn vrouw Mich, de sterke vrouw achter en voor de man...

Kobe Lecompte, zoon van ...

Anne Françoise Moyson van Weekend Le Vif, Veronique Heene, mijn collegaatje bij Modo Brussels en Annick Teughels, mijn vriendin die bij Akzo Nobel werkt en ontelbare boetieks en expo's van Levis verf voorzien heeft. 

Fien Troch links onder gevolgd door Birgit, Kathleen & Annick ... voor het Smile Book van Marc Philippe Coudeyre.

Elke Timmermans van Modo Brussels, Nica Broucke van Elle België en Ineke Vannieuwenhove, het sprankelmeisje uit Gent dat bij Goedele werkt.

Hierboven Firmin en Lore, mijn buren! Het model van CLJP onderweg naar Café Costume en de CLJP dochters.

Valeria van Maison Martin Margiela.

Links onder Kaat Blommaert van Fabuleux Marcel de Bruxelles in gezelschap van Frieke Janssens die met haar Smoking Kids te gast was @ Marcel. Rechts onder een andere Marcel Christophe Ghewy.

Bovenaan Sonja Noel en Betty de Stefano. Links onder de Ieperlingen Annemie Verbeke en Edouard Vermeulen. Rechts onder Stijn Verlinden en Tom Tack.

Sandrine van La Cambre Mode(s).

Bea Ercolini & het après parcours met Caroline Genez.

Valeria van Girls from Omsk en Andrea van PR-agency Oona.

Inge, hoofdstedelijk lenigste.

Jean-Paul Lespagnard viel in de bloemen en had een hippe vriend bij;

Pieter van My Little Pony was in vorm!

Binnenkort komt er in mijn buurt een fantastische schoenenwinkel bij, Virt & Real, Leon Lepagestraat 20. Tijdens het parcours konden we al even kijken wat het zou worden en het verdict is: yes! 

SHOES   ACCESSOIRIES   OBJECTS   CURIOSA   MUSIC  SMILES
MARC JACOBS   GIVENCHY   DONNA KARAN   ALEXANDER MC QUEEN   XXXFV  
ON AURA TOUT VU   ANNIEL   ALICE&ZORRO

De uitnodiging was duidelijk, of niet?

VIRT & REAL STORE
een nieuwe ervaring om jezelf iets écht te gunnen...

als een boutique de eigen grenzen aftast
& z'n ruimte het virtuele overstijgt
& de etalage een digitaal scherm wordt
& klanten voortaan virtueel kunnen shoppen in-store
& beelden de schoonheid van een object onthullen
& in één klik een object tastbaar wordt
dan stap je binnen in het universum van de boutique van morgen
waar het virtuele flirt met het reële

opening binnen een paar weken...

In die winkel hoorde ik trouwens waarom Marc by Marc Jacobs nog altijd niet open is: er is vertraging wegens een lekkend dak, oude buizen, verzekeringsperikelen...

Deze laarsjes zag ik bij Ralet in Knokke èn bij Virt & Real.

Op Allerheiligen was ik aan zee:

In Oostende viel het me op dat er bijna overal kortingen en mid-season sales zijn...

Het is een barslecht seizoen, zoveel is duidelijk. Door de mooie nazomer blijven winterkleren hangen, de berichten over de euro- en bankencrisis maken de mensen met geld voorzichtiger en de mensen zonder geld moeten hoe dan ook al twee keer nadenken voor ze iets uitgeven. 

Zelfs op de Lush Monster was maar één wagentje bezet...

Vorige zaterdag stond mijn shoot met David Flamée en sjaals in De Standaard Magazine. David is wereldberoemd in Antwerpen en ver daarbuiten én een schatje. Check David zijn werk op de website van Sketch!

Deze foto stond niet in het magazine, dus is hij voor jou!

Fotografe: Marleen Daniels
In de credits van de shoot was Silke Daneels vergeten, zij maakte de tekeningen bij de sjaals;

Dat doet er mij aan denken dat ik tijdens het Modo Parcours Axelle Zwartjes leerde kennen die ook prachtig tekent. Axelle deed stage bij Modo Brussels en zoekt werk. Zeer creatief en leuk meisje, kijk maar op axellezwartjes.tumblr.com

Wanneer ik moet sleuren voor een of andere shoot verplaats ik mij op ecologisch verantwoorde wijze met de cambio, of ik neem de trein en vind dan altijd wel iets om me over te verbazen.

Handig zitcomfort en onduidelijke paletten in Brugge!

In Brussel is sinds kort op de fantastische terreinen van de slachthuizen in Anderlecht elke eerste en derde donderdag van de maand een Boerenmèt. Leuk! Ik ga er straks langs dus je kan binnenkort interessante foto's van een krop sla of zo verwachten...

Poppunt organiseert op zaterdag 19 november de Muzikantendag in de AB. Ontelbare groepjes en experten zullen er zijn om mekaar te inspireren en te helpen. Ik mag aantreden om muzikanten die eventueel niet weten wat ze best dragen voor hun optredens en fotosessies raad te geven. Benieuwd wat dat zal worden...

Ik heb de indruk dat jonge muzikanten zeer goed weten waar ze mee bezig zijn en heel goed nadenken over hun imago. Ik kan hen wel helpen met eventuele tips voor bijvoorbeeld sponsoring, zo heb ik Stromae in contact gebracht met Essentiel. Check de website voor de Muzikantendag in de AB!

Fotograaf: Tomas Vandecasteele
Styling yours truly

Gisteren hebben we de Brussels Boutikq afgebroken... Volgende week gaan we met de Boutikq naar London.

Mijn lievelingswinkel in Brussel is sinds jaar en dag Plaizier. Altijd een waar genoegen hier binnen te gaan en te ontdekken wat ze nu weer gedrukt hebben. Hier zijn alvast de nieuwe kalenders voor volgend jaar, prachtige foto's van Brusselse café's en oude foto's van onze hoofdstad. Moooooi!

Ik heb een zwak voor verpakkingen uit verre landen, zo kreeg ik een pakje overheerlijke koffie uit Libanon, dankuwel Lieve Van de Velde & chocolade met pruimen uit Polen, dankuwel Grazyna!

Dat doet er mij aan denken dat ik onlangs een shoot had en Grazyna vroeg om model te zijn, de jongen op de foto is Colin Waeghe. Het is een foto voor Best Tours, fotografen de lieve jongens Jan en Mich van Edelweiss.be.

U vraagt het zich misschien niet af maar ik zeg het u toch, deze aflevering krijgt u vanuit mijn bed, de ochtendstond heeft goud in de mond!

Tot volgende keer!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten