0

Lilù bestaat 10 jaar

F
News

6

Het modemerk Lilù - en haar bekende lederen handtassen - viert zijn 10e verjaardag. Dit succesverhaal is nog lang niet voorbij!

Lilù is een Belgium made handtassenmerk van Emmanuelle Adam. In 2005 richtte ze haar eigen modebedrijf op samen met Veerle Van Bever en Maison Dequanter. Het merk heeft niet enkel een collectie tassen en accessoires, maar ook een workshop en creatieve ruimtes waar jij je creatieve brein helemaal op los kan laten.

Lilù bestaat 10 jaar
6
Foto © Klodia Vanloo

Haar specialiteit zijn lederen accessoires en dit sloeg aan bij de modeliefhebbers. Daarom sloot ze haar galerie en winkel in de St. Hubertstraat in Brussel en heeft ze een groter pand gevonden in de Baljuwstraat waar je haar lovable showroom, winkel en studio kan vinden.

Lilù bestaat 10 jaar
6
Foto © Emma Gelaude
Lilù bestaat 10 jaar
6
Foto © Emma Gelaude

Als fashion lover kan je 2 keer per jaar uitkijken naar wat nieuwe eye candy want 2 keer per jaar stelt ze een nieuwe collectie voor aan het publiek. Voor wie toch echt een pièce unique verlangt en het toch niet kan laten om te investeren in een killer handtas, kan ook langsgaan om een uniek gepersonaliseerd ontwerp te laten uittekenen en te laten maken. "Alle Lilù-tassen zijn handgemaakt dus alle ontwerpen zijn mogelijk, behalve kopieën van andere merken natuurlijk,” zegt Emmanuelle Adam.

Lilu bestaat 10 jaar
6
Foto © Gronemberger

Het concept

Emmanuelle Adam is het creatieve brein achter Lilù. In haar showroom kan je zowel een permanente collectie met zowel grote als kleine tassen maar ook op maat gemaakte tassen die je helemaal zelf kan personaliseren naar eigen wensen. Sounds like a dream right?

"Er zijn vaak klanten die een tas kopen en hierna terugkomen om hem aan te passen of een nieuwe te ontwerpen. Hierna zijn ze zo verliefd op het concept dat ze blijven terugkomen en het ook anderen aanraden.” - Emmanuelle Adam

Het leder dat Lilù aanbiedt komt rechtstreeks van Italië en kunnen ze aankopen in eindeloze vormen, kleuren en texturen. "Het is belangrijk dat mijn creaties zo goed mogelijk bij de persoonlijkheid van de klant tonen. Ik lanceer nu ook capsulecollecties waardoor er voortdurend verandering is. Dit maakt mijn job zo leuk", vertelt Emmanuelle Adam.

Lilù bestaat 10 jaar
6
Foto © Emma Gelaude

Succesverhaal

Nu, 10 jaar laten, is Lilù een merknaam die niet meer weg te denken is uit de modewereld. Emmanuelle is heel trots op wat Lilù al bereikt heeft maar is toch tevreden met hoe het er nu uitziet. Ze houdt ervan om persoonlijk betrokken te zijn bij haar klanten en het creatief proces en wil dit niet verliezen door een uitbreiding. De Lilù-handtassen zijn alvast de schatjes van de modebloggers. En ook die van ons. Much Lilùlove!

21.02.2016
Geschreven door Stef PoortmansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten