0

Let me introduce myself

F
News

9
16.11.2015
Geschreven door Jon The Gold

Ik ben Jonathan Zegbe, een jonge blogger geboren en getogen in Antwerpen. Mijn leven bestaat grotendeels uit het runnen van mijn mannenblog Jon The Gold.

De missie van mijn blog is om wereldwijd jonge mannen te inspireren en hun klerenkast up-to-date te houden met de laatste trends uit mannenmodeland.

Vorige week won ik een ZALANDO BLOGGER AWARD in de categorie best male fashion blog. 1 van de prijzen was Guest Editor zijn bij Belmodo. Als grote #belmodolover voel ik me vereerd om hier mijn verhaal te delen.

Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold
Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Zalando

Het ontstaan van Jon The Gold

Om helemaal eerlijk te zijn zat ik na mijn middelbare school met verschillende vragen: Wat zou ik in godsnaam verder studeren? Wat is mijn passie? Welk beroep zou ik voor de rest van mijn leven willen uitoefenen?

Mijn uiteindelijke beslissing om “iets met entrepreneurship“ te gaan studeren werd beïnvloed door : mijn moeder, grootouders, leerkrachten en mijn droom om ooit ondernemer te worden. Dus had ik maar besloten om Handelswetenschappen te gaan studeren.

Héél enthousiast begon ik met mijn opleiding. Elke dag had ik les van 8u tot 12u, “c’était le paradis sur terre” bleek het voor enkele maanden. Na te beseffen dat het een véél te ruime studeerrichting was besloot ik 1,5 jaar later KMO-Management te gaan studeren. 

In dat jaar ben ik ook begonnen met mijn blog. Het was toen begin 2011 en ik kreeg een iMessage van mijn #bloggerbestie Trudy van theycallmetrue.com

Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold

Trudy: “Jonathan, waarom begin je niet met een blog? Je hebt een leuke stijl en het is een ideale manier om je outfits bij te houden!”

Ik: “Pfff, ik weet het niet hoor... Hoe begin ik eraan? Is dat niet iets wat enkel vrouwen doen?"

Trudy: “ Neen joenge, check GALLA, Adam Gallagher's blog! Die is kei goed en zijn Instagram is zalig.”

Jonathan: “Ik zal het eens bekijken, maar ik weet niet of ik echt een blog wil. Dat komt een beetje raar over, denk ik. ”

Na mijn 1ste bezoek op Adam z'n blog werd ik een regelmatige bezoeker. Ik vond het zo fascinerend dat een jonge gast via een blog mensen uit verschillende landen kon inspireren en aanspreken met een persoonlijke stijl. 

Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold

In die periode werd ik stillaan ook een echte social media addict. Ik maakte een account aan bij Twitter en Instagram en volgde alle fashion magazines, bloggers, celebs en enkele vrienden online. Van Esquire, Details Magazine, Vogue, tot Street Etiquette en Nylon MagazineYou name it, ik volg ze allemaal! 

Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold

Na een mini-analyse van enkele USA topbloggers (zoals o.a. Oh Antonio, Street Etiquette, Denny Balmaceda, Justin Livingston, Blake Scott) had ik besloten om mijn eigen blog te starten. Gedaan met het online browsen, scrollen en constant dromen over een ‘wat-als’ situatie. Het werd tijd dat ik eens iets deed voor mezelf. Op 11 april 2011 was mijn eerste blog een feit: ‘Antwerp Street Fashion’. Een blog waarmee ik mensen fashionwise kon inspireren met trend reports, nieuwe collecties, collages, moodboards en streetstyle fotos.

In januari 2014 voelde ik dat het tijd werd voor iets nieuws. Gelijk met de nieuwjaarsvoornemens wou ik een nieuwe uitdaging aangaan met mijn blog. De drang om meer bezig te zijn met fotografie en pret-à-porter fashion was HUGE. Dankzij mijn kennis over het bloggen, passie en wat ervaring als model voor de mode-academie kwam ik op het idee om een personal style blog te lanceren. Daarop zou ik wekelijks mijn looks, trendforecasts en mijn leven delen met mijn lezers. De looks mochten wat editorial-ish worden gepresenteerd mits ik een goede fotograaf zou vinden. Vanaf dan begon ik te bloggen onder JON THE GOLD.

Netwerken werd vanaf dan een must! Het is ongelofelijk hoeveel mensen ik heb leren kennen. In januari ‘14 leerde ik voor het eerst jong talent Tatjana Henderieckx kennen, die later mijn 1ste look ‘ En Mode Camouflage’  zal fotograferen voor de blog. 

Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold
Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold
Belmodo Guest Editor Jon The Gold
9
Foto © Jon The Gold

Elke week ging ik een nieuwe look delen, gefotografeerd door Tatjana. Nu mijn doel eindelijk bereikt is en mijn loyal followers me wekelijks positieve feedback geven moest ik het tempo blijven aanhouden dacht ik. But let’s face it, arme student als ik destijds was, kon ik het niet blijven volhouden om elke maand broke te gaan voor nieuwe items. Ik ben nooit een heavy shopper geweest maar ik heb wel leren shoppen met een budget en rekening houdend met mijn persoonlijke wardrobe
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten