8

Les Belges à Paris

F
News

België is misschien een klein land maar we moeten zeker niet onderdoen. België staat bekend om zijn uitzonderlijk talent ... zelfs tot in Parijs!

Tiany Kiriloff

Onze eigen Tiany Kiriloff is natuurlijk the best blogger ever. Zij is al jarenlang een vaste waarde front row bij de modeshows tijdens Paris Fashion Week. Met bijna 100.000 volgers op Instagram is ze ook een grote online fashion influencer en dus ook gekend in Paris. Trendsetter much!

Les Belges à Paris
8
Foto © Dirk Alexander

Niels Peeraer

Mode- maar vooral accessoire-ontwerper, Niels Peeraer, studeerde mode aan de Antwerpse Royal Academy Of Fine Arts. Hij won de Delvaux bag-prijs en mocht hierdoor een exclusieve handtas ontwerpen voor het modemerk onder zijn naam. Hij studeerde af met onderscheiding en zijn collecties lieten een bom ontploffen in de modewereld. Zijn carrière is met succes geslaagd en Niels besloot om te verhuizen naar Parijs en daar zijn eigen modehuis te openen. Sindsdien is hij een gekend ontwerper.

Les Belges à Paris
8
Foto © Bagshoer
Les Belges à Paris
8
Foto © Niels Peeraer
Les Belges à Paris
8
Foto © Wiebke Bosse

Leila Nda

Leila Nda is een slimme rechtenstudent en is ontpopt tot Belgisch it-girl van de Fashion Weeks. Ze schitterde al op de runway in de collecties van o.a. Rihanna en Versace. Het lijkt wel of we Leila niet veel meer op school gaan zien. Wil je haar volgen? Neem dan zeker een kijkje op haar Instagram waar ze maar liefst 22.600 volgers heeft.

Dries Van Noten

Paris Fashion Week = Dries Van Noten. Dries van Noten is de naam die je standaard tegenkomt als je de planning van Paris Fashion Week bekijkt. Deze Belgische ontwerper maakt ons België landje bekend in de Franse hoofdstad.

Les Belges à Paris
8
Foto © The talks

Dirk Alexander

Dirk Alexander is Belmodo’s favoriete fotograaf en waar Tiany gaat tijdens Fashion Week, gaat Dirk. Hij schiet de coolste beelden backstage tijdens de Parijse modeweken en maakt foto’s waar modemagazines voor vechten. Natuurlijk maakt hij naast Fashion Week ook geweldige fashion foto’s en modecampagnes.

Yana Bovenistier

Parijs hou je vast, Yana is taking over the fashion world. Ze werd in Vogue al vernoemd als het nieuwe Belgische topmodel. De schone uit Oostende mocht dit Fashion Week-seizoen al meelopen in shows van Versace, Dolce & Gabanna, Public School en Alexander Wang. Volg dit topmodel via Instagram tijdens haar avontuur en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes in fashion land.

Filles a Papa

Carol en Sarah Piron lanceerden in 2009 hun eigen modemerk Filles a Papa. Het merk vindt zijn wortels in het Belgische Luik en het team werd snel vergezeld door modefotograaf Gregory Derkenne. Filles a Papa is een merk met een echte rebel attitude en de zusjes ontwerpen voor fashion lovers met een sterke persoonlijkheid en een eigen stijl. Zoals je al hoort, is Filles a Papa een gekende naam geworden in de modewereld en dus waait het Franstalige merk over tot in Parijs.

Les Belges à Paris
8
Foto © Fillesapapa

Peter Philips

Wereldberoemde make-up artist Peter Philips vindt zijn roots in Antwerpen. Hij studeerde grafische vormgeving maar vond toch zijn passie terug in de modewereld. In zijn laatste jaar als modestudent, leerde hij de wereld van de make-up kennen en besefte hij al snel dat dit was wat hij met zijn leven wilde doen. Peter werd echt bekend tijdens Paris Fashion Week wanneer hij een model opmaakte als Mickey Mouse voor de Raf Simons-collectie.

Hierna werkte hij samen met Karl Lagerfeld, Chanel en Fendi en sinds 2014 is hij de creative make-up director van Dior

Les Belges à Paris
8
Foto © Elle Canada

Wij mogen als Belgen heel fier zijn op ons talent. Belgians do it better!

07.03.2016
Geschreven door Stef PoortmansBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo