13

Le deuxième jour de Paris Fashion Week

F
News

Op woensdag 2 maart 2016 werd dag 2 van het mooiste modespektakel, Fashion Week, in de stad der liefde, Parijs, ingeluid. Wij keken en zagen dat het goed was.

Betoverende fashion à volonté dus, met klinkende namen als Dries Van NotenMaison Margiela, Rochas en H&M Studio op de planning kon deze dag, alvoorens hij gestart was, al niet meer stuk.

Dries Van Noten

Dries, Dries, Dries... De liefde is groot voor de grote meneer Van Noten. Ook deze keer slaagde hij er in me te verrassen met silhouetten die zo ontzettend trouw zijn aan z'n vaste stijl, zonder ons met een 'seen it before' gevoel achter te laten. Elk silhouet opnieuw trekt hij ons mee in een uniek verhaal die enkel en alleen grootmeester Dries Van Noten zo mooi kan vertellen. Zelf degene die durven beweren geen grote fan te zijn van deze Belgische ontwerper moeten toegeven dat hij story telling en sfeer scheppen als geen ander kan.

Voor inspiratie hield hij Luisa Casati en Gabriele d'Annunzio, Italiaanse aristocratie uit het begin van de 20ste eeuw. Zij, Luisa, was 1 van de rijkste vrouwen van Italië en hij was een dandy die schrijver, poëet en politicus op z'n CV mocht zetten.Beide waren ongelukkig in hun huwelijk en vonden l'amore bij elkaar. 

Luisa is quasi de uitvindster van decadentie. Ze hield er een ontzettende lavish lifestyle op na, had luipaarden als huisdier, kwam het hui sneit uit zonder in parels bezaaid te zijn. Kortom, dé it-girl vooraleer er it-girls bestonden. Gabriele d'Annunzio wou haar het beste van het beste geven en deed dit ook een tijdlang, maar kreeg grote schulden en sloeg uitendelijk op de vlucht. Dries Van Noten zei over Casati en d'Annunzio “They pushed decadence as a lifestyle, but were never happy,” of in 't kort gezegd; geld maakt niet gelukkig.

De weldaad zit hem bij de FW16 collectie vooral in de stoffen, texturen en details. Diepe, rijke kleuren, met parels bezette items en hier en daar wat bont en animal print zorgen er voor dat luxe een heuse ondertoon in de collectie krijgt. Daarnaast werd de quirkyness gehaald uit op schooluniform en cricket gebaseerde bovenstukken, maatpakken, en chokers bestaande uit veren. 

Voor ons gewone stervelingen is het weer de geldkraan dichtdraaien en mooi sparen tot alles in de winkel komt, of gewoon nog even wachten op de Belmodo Fashion Days waar je stukt uit vorige collecties kan bemachtigen!

Dries Van Noten
13
Foto © Vogue
Dries Van Noten
13
Foto © Vogue
Dries Van Noten
13
Foto © Vogue

Maison Margiela

Nog zo'n grote Belgische meneer is Martin Margiela. Die mag dan wel niet meer aan het hoofd staan van Maison Margiela, zijn legacy leeft verder. Het huis staat er om gekend steevast met collecties naar buiten te komen die de wenkbrauwen de hoogte injaagt. Fronsen van verbijstering of verbaazing, het hangt van de persoonlijke smaak van de toeschouwer af.

Hier wordt meer met extremiteiten gespeeld, keer op keer opnieuw. De ontwerper mag dan nog steeds zo goed als onbekend zijn, zijn ontwerpen blijven dat nooit. Denk de dekbedjas of de Tabi boots.

John Galliano doet rustig verder met wat Martin en zijn creatief team zo goed konden; spelen. Fashion is en blijft fun, en de eigenaardigheden die je altijd wel terug vindt in de ontwerpen van dit modehuis zijn daar het perfecte voorbeeld van. Misschien niet allemaal draagbaar of iets wat je instant in je wardrobe ziet hangen, maar voor de echte fashion lovers en modieuze durvers is dit label de modehemel op aarde.

Maison Margiela
13
Foto © Vogue
Maison Margiela
13
Foto © Vogue
Maison Margiela
13
Foto © Vogue

Rochas

Zacht. Het eerste woord dat bij me binnenkwam terwijl ik door de beelden van de Rochas FW16 show ging. De eerste looks die up and down the runway gingen waren allesbehalve schreeuwerig, met poedertinten als pastelroze, licht bronzé en babyblauw als eyecatchers. Kleurrijke details bij de sokken of een blousje zorgden vor een fris en jong accent.

Naarmate de show vorderde ging ook de kleurintensiteit naar boven. Groen kreeg heel wat focus, maar ook mosterdtinten waren van de partij. Om wat frivoliteit bij de collectie te betrekken koos de heer Marco Zanini voor bloemenprint. 

Misschien is het omdat ik eerst de beelden van Margiela en Dries Van Noten zag dat Rochas een veel zachtere indruk op me maakte, maar begrijp me niet verkeerd, indruk maakte de collectie zeker wel. De flow die in de silhouetten zit, de modellen met 'no makeup'-make-up, de stoffen die vederlicht lijken... Zacht. 

Rochas
13
Foto © Vogue
Rochas
13
Foto © Vogue
Rochas
13
Foto © Vogue

H&M Studio

Saving the best for last... H&M Studio! Wie Belmodo volgt weet dat onze eigenste Tiany Kiriloff voor de gelegenheid de Snapchat van H&M had overgenomen. Zij kon front row alles meevolgen terwijl wij aan onze GSM gekluisterd waren.

De collectie zelf was meteen een schot in de roos.De zachtheid die ik zo goed vond bij Rochas, mijn favoriete items van Dries Van Noten en de unieke beleving die Margiela je biedt werden hier gewoon in 1 modeketel gedropt en het resultaat was een collectie om U tegen te zeggen.

Good girl vs. bad girl is altijd al een tot de verbeelding spreken iets geweest. Tijdens de Fashion Weeks zagen we deze dualiteit al meerdere malen opduiken en bij H&M Studio is dat niet anders. Stoere outfits met veel leer, maatpakken en oversized items verliezen nooit hun elegantie dankzij het mooie samenspel met de lieflijke kant van de collectie.

Felrood en intens blauw waren kleuren die er met kop en schouders bovenuit staken terwijl liefhebbers van neutrals ook volledig aan hun trekken komen. Voeg hier en daar wat print er bij en je hebt een collectie waar ieder van ons minstens 1 nieuwe must have in ziet.

H&M Studio
13
Foto © Vogue
H&M Studio
13
Foto © Vogue
H&M Studio
13
Foto © Vogue

Dit was dag twee van de Parijse mode-hoogdagen, benieuwd wat er morgen op de runways te zien zal zijn!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo