0

Le 15: Happy B-day The Different Company

B
Fragrances

3

The Different Company bestaat 15 jaar. What better way to celebrate dan met een limited edition parfum? Palo Santo staat centraal in deze fijne houtgeur.

Parfum was niet altijd de geurige vloeistof die wij elke morgen verstuiven voor we de deur uitgaan, dat zie je vandaag nog aan de etymologie van het woord: parfum is afgeleid van het Latijnse ‘per fumum’ of ‘door de rook’. Al in de oertijd werden geurige blaadjes, takjes en harsen verbrand om een welriekende rook te creëren.

Met Le 15, een extrait de parfum dat - what’s in a name - specifiek gecreëerd werd voor de 15de verjaardag van The Different Company, keren CEO Luc Gabriel en parfumeur Alexandra Monet terug naar waar het allemaal begon:

"Met dit parfum wilden we terug naar de oorsprong van parfumerie en de allereerste stap, al sinds de Egyptenaren, is daarbij om in contact te treden met de goden. In verschillende godsdiensten werden geuren en rook gebruikt als medium om contact te maken met het hiernamaals.” - aldus Luc Gabriel.

Le 15: Happy Birthday, The Different Company!
3
Foto © The Different Company
Le 15: Happy Birthday, The Different Company!
3
Foto © The Different Company

Centraal in het parfum staat Palo Santo, een houtsoort die al door de Inca’s werd gebruikt om zijn mystieke krachten. Zo zou de rook van brandende Palo Santo boze geesten op afstand houden.  

Om een uniek parfum te kunnen maken, hebben we gekozen voor een unieke grondstof, Palo Santo, een heilige houtsoort die vandaag nog steeds wordt gebruikt door Zuid-Amerikaanse sjamanen in godsdienstige rituelen. De geur is erg specifiek en ruikt naar citrus, melk en boter.” - legt Luc Gabriel verder uit.

Dat citrusachtige wordt versterkt door frisse bergamot en petitgrain in de top en spicy nootmuskaat. Een fris-kruidige-peperachtige combinatie die iets wegheeft van verse gember. Het allereerste waar ik aan moest denken was Hermès’ Un Jardin Après La Mousson.

Die 1e indruk evolueert al snel tot een warme mix van ceder, vetiver en 'bois de gaïac’ of pokhout. Het spirituele karakter van Palo Santo komt dan weer terug in de wierook- en mirrenoten, terwijl het romige kantje van de heilige houtsoort dan weer wordt weergegeven door de labdanum en cleane muskus in de basis, die af en toe haast bloemig ruikt (de hedione misschien?). Maar zoet, naar bloemen of vanilleachtig romig wordt het gelukkig nooit echt.

Le 15 is een cleane, eerder mannelijke houtgeur die extreem langhoudend is (na 12 uur it’s still going strong, na 24 uur én een douchebeurt ruik ik het nog steeds op mijn huid (!)). Goed uitgevoerd en meer dan aangenaam, maar misschien net een tikkeltje te braaf om mij echt te kunnen verrassen. Zeker als het merk 'The Different Company' heet en er prat op gaat unieke geuren te maken. Maar niettemin een fijn, elegant, toegankelijk parfum.

Le 15 Extrait de Parfum, The Different Company, € 139/50 ml. Beperkte oplage van 1500 flesjes wereldwijd. Exclusief verkrijgbaar bij Senteurs d’ailleurs.

29.10.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten