0

Lanvin kiest voor Bouchra Jarrar

F
News

1
14.03.2016
Geschreven door Amélie De Rycke

The word is out, Lanvin heeft een opvolger voor gewezen hoofdontwerper Alber Elbaz gekozen. Sinds dit weekend staat Bouchra Jarrar aan het artistieke roer bij Lanvin.

De Israëlische Elbaz, die 14 jaar de scepter zwaaide bij Lanvin stapte in oktober 2016 (vermoedelijk) naar aanleiding van strubbelingen met de CEO van het Franse modelabel op. De Lanvin-fakkel werd op vrijdag 11 maart 2016 doorgegeven aan Bouchra Jarrar, een Frans-Marokkaanse mode-ontwerpster uit Cannes die al heel wat op haar palmares heeft staan. Zo werkte ze o.a. samen met Nicolas Ghesquière voor Balenciaga en ontwierp ze lang juwelen voor het jewelry department van Jean Paul Gaultier. Daarnaast liet Jarrar ook haar creativiteit de vrije loop voor Christian Lacroix Couture en haar eigen couture label dat ze in 2010 lanceerde. 

De CEO van Lanvin Michèle Huiban heeft er alvast vertrouwen in en liet Jarrar in Women's Wear Daily optekenen als een ontwerpster wiens stijl naadloos aansluit bij de waarden en authentieke stijl waar het Franse modehuis zo bekend om staat. Jarrar zelf staat nu voor de ontzettend moeilijke taak om het slabakkende merk opnieuw leven in te blazen, een uitdaging die ze met veel plezier op zich neemt: 

De debuutcollectie van Jarrar voor Lanvin mogen we in oktober op de runway verwachten. Wij verwachten ons aan een collectie waar een dagelijkse look en feel centraal staat en de 15 jaar expertise van Jarrar in de kijker zet. Benieuwd of ze deze verwachtingen zal inlossen!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten