0

Lanieri, een op maat gemaakt hemd in 3 stappen: getest

F
News

9
14.11.2017
Geschreven door Michaël Schockaert

Een op maat gemaakt hemd samenstellen hoeft niet duur te zijn en is allesbehalve moeilijk. Belmodo trok naar de Italiaanse tailors van Lanieri voor de test.

Onder het motto ‘Italians do fit better’ brengt modelabel Lanieri het gekende Italiaanse tailoring vakmanschap naar je kleerkast. Er wordt wel eens gezegd dat mannen niet altijd verzot zijn op het shoppen zelf maar wel graag voor kwalitatieve en perfectly fitting kledingstukken kiezen die langer dan een seizoen meegaan . Met merken als Café Costume en Ruben-O zijn er al aardig wat mogelijkheden om een op maat gemaakt hemd of kostuum samen te stellen maar je kan het ook gewoon zelf.

Lanieri is een Italiaans label waarbij je makkelijk online je op maat gemaakt hemd of kostuum zelf kan samenstellen. Dat klopt, vanuit je luie zetel kom je met 3 makkelijke stappen tot een perfect resultaat. Wil je toch door een professional geholpen worden? Ook dat kan. Lanieri heeft namelijk ook eigen boetieks waar je heen kan om je design te creëren.

Ik trok naar Lanieri in Brussel om alles uit te proberen en een eigen op maat gemaakt hemd te assembleren.

In 3 makkelijke stappen creëer je online jouw custommade shirt.
9
Foto © Jana Germanus
Gepersonaliseerd met initialen op de mouw.
9
Foto © Jana Germanus
Lanieri combineert Italiaanse stoffen met het perfecte vakmanschap tot je eigen unieke design.
9
Foto © Jana Germanus

3 stappen

Een op maat gemaakt hemd bij Lanieri stel je samen a.d.h.v. 3 makkelijke stappen:

  1. kies je stof
  2. customize je hemd
  3. neem je maten
Stap 1: stoffen kiezen
9
Foto © Lanieri
Stap 2: customize je hemd
9
Foto © Lanieri
Stap 3: neem je maten
9
Foto © Lanieri

1. kies je stof

Lanieri gebruikt de meest gesofisticeerde Italiaanse stoffen van o.a. Loro Piana en Ermenegildo Zegna. Zij selecteren de fijnste wolsoorten en zorgen voor een uiterst kwalitatief design. Je kiest uit een bibliotheek aan meer dan 100 verschillende stoffen.

Wil je toch de stoffen  in real life zien en voelen? Bestel dan de 5-swatch kit met 5 van je favoriete stoffen voor € 10. Volgt er een bestelling dan krijg je dat bedrag als korting terug.

2. customize je hemd

Om je hemd uniek te maken, heb je tal van customizing extra’s. Je kiest er o.a. de vorm van je kraag, de afwerking van je mouwen, welke knopen je wil, de draad waarmee de stiksels worden aangebracht op je pochet of hoe je je knopen wil zetten. Als kroon op je designwerk kan je bovendien ook je initialen laten aanbrengen. 

3. neem je maten

De grootste uitdaging bij het online bestellen van je op maat gemaakte hemd is het opnemen van de maten. Op basis van een handige video tutorial kom je te weten hoe je jouw maten op de meest accurate wijze kan opmeten. Het enige wat je nodig hebt is een helpende hand van iemand die je kan meten en de video

Je maten worden trouwens bijgehouden zodat je de volgende keer niet alles opnieuw hoeft te meten. Na je bestelling kan je trouwens nog altijd je measurements aanpassen.

"Een op maat gemaakt hemd is ook ideaal om cadeau te doen aan je boyfriend of best friend."

Voor de test liet ik een wit hemd met hoge Italiaanse kraag samenstellen uit 100% katoen, afgewerkt met verborgen knopen in subtiel wit, manchetknopen en voorzien van mijn initialen op de mouw. Dit alles voor € 130 (met gratis levering) en dat is het allemaal echt waard. Lanieri is een handig systeem waarbij je stap voor stap je eigen hemd kan customizen tot een unieke creatie. I’ll be back for more!

Bij Lanieri kan je niet alleen op maat gemaakte hemden creëren, ook kostuums, blazers, jassen en chino’s kan je er naar eigen keuze kiezen & designen. Bezoek www.lanieri.com voor alle informatie.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten