0

La Fille d’O: UNCONTROL

F
News

11

La Fille d'O heeft een brand new collection voor FW15

Mode loopt steevast voor zodat we vol verlangen al kunnen  dromen over de outfits die we next year zullen aantrekken. De trends voor SS16 zijn ondertussen vastgelegd op de fashion weeks maar het is nu pas dat we de FW15/16 collecties in hun volle glorie kunnen bewonderen. 

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d'O

Momenteel kunnen we nog met volle teugen genieten van een prachtige nazomer waar we gradueel kunnen wennen aan de dalende temperaturen. Dikke sjaals, zachte truien en stylish trousers krijgen een prominente plaats in onze wardrobe maar ’t is niet enkel wat we aan de buitenkant zien dat ons gelukkig maakt natuurlijk. Enter La Fille d’O. Heer en meester in fashion foundation die er voor zorgt dat je het geheid al warm krijgt wanneer je de delicates in je handen krijgt.

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d'O
La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O

Voor FW15 koos Murielle Scherre een sober steel grey als basis voor UNCONTROL. Enkele vertrouwde La Fille d’O items kregen een make-over in de zachte tint maar ook verschillende nieuwe elementen werden in de collectie opgenomen.

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O
La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O

Zo zijn er o.a. kleedjes, een kimono, strakke top en een shortje in de collectie te vinden samen met oversized items zoals een T-shirt, allemaal vervaardigd uit luxury fabrics. Het Oostenrijkse Arula zorgt voor een stof die een mix van zijde en katoen is waardoor het ontzettend licht en zacht is. 

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O
La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O
La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O

Ook zwarte zijde en leer zijn terug te vinden in de FW15 collection. ’t Zorgt voor een uitermate sterke collectie die toch wonderlijk delicaat is. 

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O

Het is algemeen geweten dat miss Scherre enkel met producten werkt die zo dicht mogelijk bij huis zijn vervaardigd. "Ik blijf ervoor vechten om alles in België te produceren, met duurzame grondstoffen uit eigen land of de buurlanden. Maar het is soms gekkenwerk", geeft ze toe. 

 Ze was 1 van de stemmen die luidop haar bedenkingen maakte toen Primark de deuren opende in Gent en aanzette tot nadenken

Dat het inderdaad niet makkelijk is om het gedrag van de koper te veranderen is duidelijk. Iedereen wil namelijk een up-to-date garderobe en is precies vies geworden om outfits meer dan 2 x te dragen. Investeren in degelijke basics en timeless pieces is ook niet voor iedereen weggelegd aangezien kwaliteit wel degelijk een hoger prijskaartje heeft. 

Toch raad ik, net als Murielle, iedereen aan om bewuster na te denken wanneer er geshopt wordt. Zoek wat vaker een tweedehandszaak op, schuim het internet af naar quality goods, ga naar closet sales (waar mensen zelf verkopen wat ze niet meer dragen) en switchings (ruilbeurzen voor kleren). Het is ook de moeite om sites als rankabrand.com of schonekleren.be. te bekijken. Hier kan je al veel te weten komen over de praktijken van merken. En last but not least, steun onze eigen mode-economie en save up for some (w)ondergoed van La Fille d’O en kledij van andere Belgische designers.

La Fille d'O UNCONTROL
11
Foto © La Fille d’O

De UNCONTROL collectie is er eentje naar m’n hart. Sobere kleuren, the softest fabrics en sensationele designs die het lichaam extra in de verf zetten. Als inspiratie werd de Japanse dans butoh bestudeerd. Hier staat movement centraal en het loslaten van lichaam en geest. Het biedt vrijheid. Lingerie en kleding mag dan ook nooit een belemmering zijn, maar een extra steuntje in het uiten van eigen visie en stijl. En laat het net dat zijn dat Murielle Scherre zo mooi kan vatten...
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten