8

KUDETA X Zanerobe

F
News

De nieuwe place to be om knappe hipsterboys te checken? Jullie zijn allemaal welkom in de nieuwe concept store KUDETA in de Kammestraat in Antwerpen.

Die knappe hunks zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar ook de inhoud van de shop is de moeite waard. Eindelijk opent er nog eens een "only men shop(je)".

'Klein, maar fijn', zoals ze zeggen in de volksmond. Want in dit pareltje vind je de beste high-end streetwear en strakke clean cuts. Alvast een nieuwe shoppinghalte op mijn lijstje waar je mij veel zal terug vinden en niet enkel om te shoppen!

Wat deze store extra doet schitteren? Zij zullen vanaf nu het Australische label Zanerobe op de Antwerpse fashionscene loslaten. Ain't complaining 'bout that! Het merk werd opgericht in 2002 en is nu bezig aan zijn wereldwijde opmars. Next stop: Europe

8
Foto © Dieter Vyvey

Hallooooookes aan deze boys die speciaal voor ons zijn overgevlogen uit het verre Australië. Meet Richard & Fresh, 2 van de modebreinen achter het merk. Zij werden uitgenodigd in de KUDETA store voor een gezellige meet & greet met pers en bloggers.

Natuurlijk kon ik deze kans niet laten schieten om mijn pittige Belmodo vragen af te vuren op deze Australische hunks

8
Foto © Dieter Vyvey
8
Foto © Dieter Vyvey
8
Foto © Dieter Vyvey

Meet the boys...

8
Foto © Dieter Vyvey

De typische vraag moet gesteld worden, jongens: omschrijf even kort het brand en waar het voor staat.

"Het is een merk dat speelt op verschillende niveau's. Het past zowel bij de streetstyle als de echte high-end fashion. Het belangrijkste is vooral dat de stuks tijdloos zijn. Wij richten ons op premium basics, strakke silhouetten en printed T- shirts. Bij het verkopen van onze collectie hier bij KUDETA viel ons op dat de specialere stuks hier veel sneller werden aangekocht dan elders in Europa. Blijkbaar zijn jullie Belgen wel into extravagante kledij. We like!"

Hoever zijn jullie al geraakt met jullie Europese vervoveringstocht? 

"Momenteel liggen we al in heel wat winkels in Nederland. Onze SS2015 zal de eerste collectie zijn die hier in België te koop is. Verder hebben we Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië ook al voor ons kunnen winnen. We zijn dus goed bezig, maar nog niet waar we willen zijn. Heel Europa moet in de ban zijn van Zanerobe binnenkort!"

Is er een groot verschil tussen de Europese en Australische markt? 

"Het is zeker niet simpel want we moeten rekening houden met bijna de hele wereld. Zowel onze homebase Australië, Niew- Zeeland, USA, Azië en nu ook Europa moeten hun ding kunnen terug vinden in onze collecties. We moeten rekening houden met zoveel cultuurverschillen en smaken wat het er zeker niet makkelijker op maakt. Het belangrijkste voor ons als brand is trouw blijven aan onze eigen stijl en onszelf niet verliezen terwijl we iedereen willen pleasen. Daarom is het dus voor ons van groot belang om hier bij jullie langs te komen en de Belgische/ Europese markt te leren kennen."

8
Foto © Dieter Vyvey
8
Foto © Dieter Vyvey

Hoe is het merk ontstaan?

"Geloof het of niet, maar het merk is ontstaan uit een old school weddenschap: 2 honden die vechten om een been en wie loopt er mee heen... Een klassiek verhaal dat iedereen wel kent. De 2 founders van het merk waren beiden verliefd op hetzelfde meisje. Niet echt handig als je het ons vraagt. Dus de jongens besloten een weddenschap af te sluiten. Beiden moesten een collectie ontwerpen en zo het meisje proberen te imponeren. Uiteindelijk liep er dus een 3e mee heen, maar het brand Zanerobe was geboren."

Ik heb nog niets van Zanerobe in mijn kast hangen... Wat is het 1ste item dat ik mijzelf moet aanschaffen?

"Zonder twijfel onze signature jogging de 'Shureshot'. Het is onze interpratatie van de jaren '70 jogging. De hele broek bestaat uit 100% stretch katoen dus zit lekker comfy en dat is wat elke man wil, toch? Je kan ze perfect dragen op lange vluchten. Het is dus de ideale broek voor wanneer je ons komt bezoeken in Australië binnenkort! Better be there!"

Komen er binnenkort collabs aan met Belgische merken? 

"JA GRAAG! Elke nieuwe samenwerking is voor ons opnieuw een kans om onze eigen grenzen te verleggen en om Zanerobe op de kaart te zetten. We zijn zeker geïnteresseerd om een Belgische collab aan te gaan. Het enige wat we daarvoor nog moeten doen is de markt een beetje verkennen en daarom zijn we hier natuurlijk. Je hebt het gehoord België. Geef ons een seintje en wie weet binnenkort!"

Tussen ons gezegd en gezwegen... Echt zonde dat het interview zo snel was afgelopen. Ik had daar zéér graag nog wat langer willen vertoeven op mijn krukje. Tot snel surfboys!

24.07.2015
Geschreven door Jan Van EldereBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo Fit Summit ticketShop now
Wedstrijden
AgendaWin een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer

Guest editor

Mia Kappelgaard

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen
Agenda

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo