0

Kaat Pype

F
News

4
26.03.2012
Geschreven door Yves Drieghe & Bert Pieters

We hadden nooit geloofd dat een barst in de muur zo schoon kan zijn. “Out of Order” toont die barsten, een collectie van Kaat Pype die je nu bij Ydee.

KaatPype01
4
Foto © De Invasie

We volgen Kaat haar werk al vijf jaar en ze blijft ontzettend inspireren. De tentoonstelling bij Ydee opende twee weken geleden. “Out of Order” is een fotografiereeks waarmee ze kunst & design dicht naast elkaar plaatst. Haar fotografie is meer dan een beeld, het is een echt deel van je interieur. En dat van iemand anders.

Je voelt het, het is moeilijk om te benoemen wat het werk van Kaat nu echt is (behalve heel echt mooi), en dat was het ook, toen Yves de tentoonstelling met een rede moest openen.

KaatPype02
4
Foto © De Invasie

Kaat lapt alle te volgen regels aan haar laars, blijft zichzelf bijscholen, gaat elke vorm van artistiek geleuter uit de weg. Maar is evengoed zo onbegrijpbaar als de kunstenaar. Net daarom is Out of Order zo sterk: je mag en moet het ook gewoon mooi vinden.

Kaat heeft naast Out of Order ook een portrettenreeks. Ze krijgt wel eens te horen dat “wat bizar is, oogt bij jou normaal; en wat normaal is oogt bij jou bizar”. En dat klopt ook in haar portretten.

KaatPype03
4
Foto © De Invasie

De expo "Ouf of Order” loopt nog tot eind maart tot bij Ydee. De collectie blijft er permanent.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten