0

Just what the perfume doctor ordered...

B
Fragrances

6

Een parfum kiezen dat bij je past, het moet één van de moeilijkste zaken ter wereld zijn. Hoe je er best aan begint? Door Sofie Albrechts Parfumwijzer te lezen!

Als een ex-beautyredactrice van Weekend Knack een boek uitgeeft, ben ik sowieso 1 en al oor. Als het dan nog eens over parfums gaat, ben ik al lang onderweg naar de boekhandel.

Sofie Albrecht, ook 1 van de 2 leading ladies achter journalistieke beautyblog Café Cosmétique, heeft al van kindsbeen af een passie voor parfums, een parfumverzameling om u tegen te zeggen en jaren ervaring in de beautyjournalistiek - goals, people, goals! Hoog tijd dus om al haar wijsheid te bundelen in een boek. Een mooi vormgegeven, toegankelijk parfumboek dan nog wel, dat zich nooit verliest in hoogdravendheid of snobisme. Leest als 1 lang artikel in Weekend Knack, en dat bedoel ik als een compliment.

Haar Parfumwijzer is een vlot geschreven, heldere inleiding tot de geurige wereld van parfums. Niet enkel de parfums zelf komen aan bod, er wordt ook aandacht besteed aan de werking van de neus, de geschiedenis van parfums, de productie ervan, de neuzen achter parfums, de hele marketingmallemolen, noem maar op.

Daarnaast biedt het ook praktische tips voor het kiezen en beoordelen van een parfum, zelfs los van je eigen smaak, en handige lijstjes als ‘parfumklassiekers’, ‘de mooiste mannengeuren voor vrouwen’, ‘geuren voor gevorderden’... voor wie eens iets anders wil proberen, maar niet weet waar te beginnen.

Just what the perfume doctor ordered...
6
Foto © Manteau
Just what the perfume doctor ordered...
6
Foto © Jurgen Rogiers

Het allermoeilijkste is en blijft natuurlijk om geuren in woorden om te zetten, en als je de geuren echt niet kent, blijft het toch moeilijk om je er een beeld van te vormen. “Een parfumeriebezoek kun je voorbereiden”, schrijft Sofie wanneer ze uitlegt hoe je een parfum moet kopen, “lees magazines, blogs […] en noteer wat je interessant vindt.” En dat is meteen ook de beste tip die ik kan geven tijdens het lezen van de Parfumwijzer: houd pen en papier bij de hand, noteer alles waar je nieuwsgierig naar bent en rep je dan naar 1 van de parfumeries die in het boek worden opgelijst. Want de beste manier om een parfum te kiezen is nog steeds gewoon ruiken.

Zie je nog steeds door de bomen het bos niet? Dan kan je gewoon terecht bij Sofie Albrecht in hoogsteigen persoon. Nog tot en met 19 december houdt ze een pop-up parfumdokterspraktijk open (Sint-Jorispoort 25, 2000 Antwerpen). Daar kan je nog vrijdag 18 december en zaterdag 19 december tussen 10:00 en 12:00 helemaal gratis terecht voor parfumadvies.

Just what the perfume doctor ordered...
6
Foto © Parfumdokter
Just what the perfume doctor ordered...
6
Foto © Parfumdokter

Zeg me welk parfum je draagt en de parfumdokter zegt je wie je bent, maar vooral: welke parfums je nog zullen weten te bekoren. Het concept is simpel: je vertelt welke parfums je draagt of graag ruikt, Sofie gaat op zoek in haar collectie en laat je een aantal parfums ruiken. Op het einde van de consultatie ga je dan buiten met een mooi lijstje of parfumvoorschrift.

Ikzelf ben notoriously hard to please, dat geef ik toe, maar was aangenaam verrast. De parfumdokter zei vrijwel meteen dat mijn ‘probleem’ niet was dat ik door de bomen het bos niet meer zag, maar dat ik net heel goed weet wat ik wil - misschien zelfs te goed - en dat er extreem weinig parfums aan mijn eisen voldoen. Nagel op de kop, zou ik zeggen.

Just what the perfume doctor ordered...
6
Foto © Kora-Lee Lust

Kleine tip: wil je voor de feestdagen je liefste of iemand anders verrassen met een parfum? Ontfutsel dan nog snel een paar namen van parfums die hij/zij draagt of gedragen heeft of neem eens een kijkje in de badkamerkast. Sofie komt gegarandeerd met het perfecte kerstcadeau op de proppen!

Parfumwijzer - Sofie Albrecht, € 24,99.
Parfumdokter pop-up praktijk, Sint-Jorispoort 25, 2000 Antwerpen. Nog tot en met zaterdag 19 december elke vrijdag en zaterdag tussen 10:00 en 17:00.

12.12.2015
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten