0

Just shave it!

B
Skin care

11

Scheren is voor vele mannen onder ons een road trip to hell. Om de pijn wat te verzachten kan je bij mij terecht voor tips. Luxueus scheren doe je zo!

Ik weet het maar al te goed; hoe langer de baard, hoe beter. Plots willen alle vrouwen een reïncarnatie van een soort vikking. De meeste mannen zijn sloffen en doen dus braaf mee en luisteren naar hun ladies. Vanaf het moment dat je vlechtjes in je baard kan draaien is het misschien tijd om nog eens grote kuis te houden. Ook proper geschoren mannen kunnen hun jonkvrouwen optillen en ontvoeren als het moet. 

Wat nu als je van een baard terug naar een baby velletje wil gaan? Een gladde huid, een strakke glimmende kaaklijn en die fresh look op je gezicht toveren kan enkel en alleen maar met het beste van het beste. Voor de Belmodo boys die hun botte scheermesjes beu zijn is er maar 1 oplossing: volg mijn tips en je kan met een gerust hart afscheid nemen van die onverzorgde stoppels! 

Barber style

Foaming scheerzeep
11
Foto © hotbeautyhealth.com
Shaving brush
11
Foto © Truefitt & Hill
DIY scheerzeep
11
Foto © Truefitt & Hill
Grooming Lounge shaving bowl
11
Foto © Grooming Lounge

Geen feilloos eindresultaat zonder een goede basis. Goedkoop scheerschuim, ik zal even geen merken noemen, zorgt vaak voor irritaties, uitslag of een stroeve scheerervaring. Zacht schuim, zonder parfum en andere additieven is een echte go to als je achteraf een aangenaam gevoel wil. Deze 3 items zullen jou daarin perfect kunnen helpen. Meng de zeep met je borstel in de shaving bowl. Maak cirkelvormige bewegingen met warm water en de zeep zal beginnen schuimen. Je krijgt een gladde, silky foam die je huid lekker zal pamperen tijdens het scheren. 

Mesjes

Safety razors
11
Foto © Merkur razors
Cut- troath razor
11
Foto © Dovo

Gooi die scheermesjes van de kruidenier achter de hoek snel weg! Noodzakelijk voor een ideale scheerbeurt is dat je mesjes vlijmscherp zijn. Je wil geen enkel haar missen of 1000x dezelfde scheerbeweging moeten herhalen om 1 mini haartje te verwijderen. Daarbij zijn de haartjes in de nek veel moeilijker weg te krijgen. Ze groeien vaak in verschillende richtingen waardoor het een hele opgave wordt om ze pijnloos te doen verdwijnen. Zeker als je om 6 uur 's ochtends aan die vreselijke scheer-routine moet beginnen kan je vaak al eens meer wegscheren dan enkel stoppels. De cut-troath razors, hoe eng deze naam ook mag klinken, zijn speciaal ontworpen om elk nekhaar, welke groeirichting dan ook, in 1 beweging te kunnen verwijderen. 

Voor- en naverzorging

Alum Block
11
Foto © The Art Of Shaving
Aftershave olie
11
Foto © Castle Forbes
Pre- shaving crème
11
Foto © Proraso

Scheren kan soms gevaarlijk en heel pijnlijk zijn. Een sneetje hier en daar is niet echt uitzonderlijk. Ben ik blij dat ik mijn baardje kan laten staan... Als je geen voor- en nazorg maatregelen voorziet kan je het vergeten. Een rustgevende crème voor en een voedende olie na beschermen de huid tegen mogelijke irritaties en ingegroeide haartjes. 

Just shave it!
11
Foto © Philips

Kijk eens aan! Helemaal clean, shiny én nog steeds even knap als de moderne vikking versies. 

08.01.2016
Geschreven door Jan Van EldereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten