0

Jurgen loves Oostende

F
News

4

De beste bartender van België deelt zijn Oostende liefde met de Belmodo lovers

Jurgen Nobels werd dit jaar uitgeroepen tot beste bartender van België. Hij won de Belgische finale van de Diageo World Class Competition, de grootste mixology-wedstrijd ter wereld. Een  mooi startschot voor de jonge barman zijn carrière. 

Als barverantwoordelijke van de Krush Club deed Jurgen heel wat ervaring op, maar het is in brasserie Histoire d’O waar de liefde voor bartending echt begon. De koffiemachine die daar stond was ingewikkeld en dit triggerde Jurgen. Hij schreef zich in voor een opleiding als barrista en ontdekte toen de wereld van het experimenteren met producten. 

Jurgen loves Oostende
4
Foto © Arne De Boosere

Combineren van smaken, proeven en zo soms onverwachte resultaten bekomen, maakte het voor de jonge bartender alleen nog maar boeiender. 

Vorig jaar verliet hij zijn thuisstad om nog meer ervaring op te doen. Hij leerde de kneepjes van het vak bij onder andere Pure C van Sergio Herman, Uncle Babes Burger Bar in Gent en daarna Old Fashioned, een klassiekere cocktailbar. 

Maar zoals het spreekwoord ‘back to the roots’ zegt, is het voor Jurgen altijd fijn om naar zijn thuisfront terug te keren. Zijn hele familie en hechte vriendengroep wonen nog steeds in Oostende en dat is nog een reden waarom terugkeren zo belangrijk is voor hem. 

“De stad is niet afgelekt. Dat zie je in de architectuur, maar ook in de mensen. Hard werken en hard leven. Sommige mensen kunnen dat aan en sommige wat minder.” 

Jurgen loves Oostende
4
Foto © Arne De Boosere

Wanneer we hem vragen wat zijn favoriete plek is in Oostende, zegt hij zonder enige twijfel de zee. Het doet hem ontspannen en zijn zorgen vergeten.

Jurgen loves Oostende
4
Foto © Arne De Boosere
10.08.2015
Geschreven door Paulien SchellemansWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten