5

JuliaJune New Window

F
News

24.08.2015
Geschreven door Lieselot Wille

Lieselot Wille, onze nieuwe guest editor, vertelt ons alles over haar job als visual merchandiser bij JuliaJune

Ik heb het geluk dat ik als visual merchandiser bij JuliaJune de vrijheid krijg om helemaal zelf mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een aantal zaken zoals de seizoenen, stock, … voor je van start kan gaan. Eenmaal je een thema/silhouetten hebt uitgekozen kan je pas echt van start gaan.

Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken voor mijn etalages, zo is het voor mij een echte uitdaging & voldoening! Ik betrap mezelf erop dat ik het me moeilijk kan maken, terwijl het soms veel gemakkelijker kan, maar dan maken we het een stuk saaier natuurlijk.  Elke keer kan het mislopen of juist goed uitdraaien & dat maakt het ook extra spannend. Voor mij hoeft een goede etalage er niet duur uit te zien,  maar is originaliteit het belangrijkste. Mijn laatste etalage is één van de goedkoopste, wat het daarom niet minder sterk maakt.

Mijn doel is dat je voorbijgangers kan doen stil staan bij je werk, verbaasd of verast zijn en even de tijd nemen om naar je etalage te kijken.

JuliaJune New Window
5
Foto © Liz Dvorkina

Voor mijn laatste etalage heb ik gekozen om te werken met een bepaalde rok/top waarvan ik de structuur wilde nabootsen. Daarvoor heb ik aluminiumfolie gebruikt, met de bedoeling dat dit er uitziet als metaal.

JuliaJune New Window
5
Foto © Liz Dvorkina

Het idee om dit met aluminiumfolie na te bootsen zat in mijn hoofd maar geen idee hoe dit over ging komen in zijn totaalbeeld, het mocht er niet goedkoop uitzien. Maar eenmaal het in mijn hoofd zit, wil ik dit doorvoeren.

JuliaJune New Window
5
Foto © Liz Dvorkina

En daar stond ik dan met rollen aluminiumfolie in mijn handen, klaar voor mijn nieuw experiment.

Na een paar mislukte pogingen had ik de juiste methode gevonden, simpelweg in 2 vouwen naar binnen draaien & voorzichtig paar keer omvouwen. Doe je dit teveel dan lijkt het net of je een verfrommeld stuk aluminiumfolie hebt waaruit je net je boterham hebt gegeten.

JuliaJune New Window
5
Foto © Liz Dvorkina

Een goede voorbereiding & timing zijn belangrijk voor mijn job, er kan zich altijd iets voordoen waar je niet op voorzien bent..  BUT OVER-PLANNING KILLS MAGIC!

Credits: JuliaJune - Mortreu Fashion Design
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo