0

Jazz Age - The roaring twenties

F
News

1

In het Modemuseum Hasselt kan je sinds zaterdag 12 september 2015 en nog tot met zondag 13 maart 2016 de Jazz Age tentoonstelling gaan bewonderen.

Sinds zaterdag 12 september 2015 kan je in het Modemuseum Hasselt meegenieten van de feestelijke tentoonstelling: Jazz Age, Fashion in the Roaring Twenties. De jaren ’20 waren een mijlpaal in de geschiedenis van de mode. Denk maar aan namen zoals Gabrielle Coco Chanel en Jean Patou.

Ik kon op voorhand al even een kijkje gaan nemen in de zalen van deze indrukwekkende tentoonstelling. Iedereen is er druk in de weer met de final touches, alles moet er prachtig uitzien. 

Bij het binnenkomen in de ruimtes lijkt het alsof je binnenstapt in een scène uit The Great Gatsby. The image dat bij de jaren ’20 past is dan ook een rebelse en jongensachtige look, wat heel controversieel was voor die periode. Mensen begonnen steeds meer uit te gaan, knipten de haren kort, droegen veel make-up en rookten. Met andere woorden: gingen meer genieten van het leven en hechten meer belang aan vrije tijd.

De tentoonstelling toont per thema prachtige kledingstukken. Hierbij behoren onder andere sportkledij, dagdagelijkse kledij en zelfs ondergoed. Maar het mooiste vond ik de avondkledij. Het is fantastisch om al deze pracht en praal bij elkaar te zien. Door het gebruik van goud, parels, veren, franjes,… heeft deze kledij een luxueuze uitstraling.

Ook hedendaagse mode komt aan bod op Jazz Age. Heel wat hedendaagse grootheden halen hun inspiratie uit de jaren ’20. Zo zien we ontwerpen van Dries Van Noten, Hèrmes, Prada, Karl Lagerfeld,… 

Jazz Age is zeker een must visit als fashion lover. Het is een meeslepende en magnifieke weerspiegeling van de controversiële jaren ’20.

19.09.2015
Geschreven door Laure Van HijfteWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten