0

International Woolmark Prize

F
News

5

De internationale Woolmark Prize is ingezet om de volgende generatie mode-industrie op te leiden over het potentieel van Merinowol.

Woolmark is de groote autoriteit in de wolwereld. Hun logo is 1 van 's werelds meest herkenbare logo's en staat garant voor de hoogste kwaliteit

Managing Director Stuart McCullough van Woolmark vertelt dat ze zich met de Woolmark Prize inzetten om de volgende generatie mode-industrie leidersleiden op te leiden over het buitengewone potentieel van Merinowol.

International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark

Het MoMu in Antwerpen stond gisteren dan ook in het teken van deze International Woolmark Prize waar de jury bestond uit Walter Van BeirendonckSimon Chilvers, Veerle Windels, James Sleaford, Fabrizio Servente, An Vandevorst en Filip ArickxJustin O'SheaChristiane Arp, John de Greef & Colin McDowell. Zij kozen de winnaars van de halve finale.

International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark
International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark

Met deze prijs willen ze outstanding en opkomend talent promoten en de winnende ontwerpers een unieke kans geven om zich commercieel te ontplooien op wereldwijde schaal.

De winnaars waren uiteindelijk allebei uit Nederland afkomstig, Jonathan Christopher won als menswear designer en Nanna Van Blaaderen voor de categorie womenswear.

International Woolmark Prize
5
Foto © Woolmark

De komende 6 tot 7 maanden werken de winnende ontwerpers aan een capsule collectie uit Merinowol. Die worden dan tentoongesteld op 2 extraordinary events waar alle 6 menswear en womenswear finalisten uit de hele wereld aanwezig zullen zijn voor de uiteindelijke finale waar ze kans maken op ongeveer € 67.800,-.

14.07.2015
Geschreven door Delphine CasierWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten