0

Interieur 2012: working apart together

F
News

4
23.10.2013
Geschreven door Flanders Fashion Institute

Gisteren was het drummen richting Kortrijk voor de opening van de Biënnale Interieur 2012.

Flanders Fashion Institute maakt –samen met 4 andere organisaties- deel uit van het kraakverse Design Platform Vlaanderen, een initiatief dat Vlaanderen wil uitbouwen tot internationaal erkende designregio. 1ste place to be om deze missie te concretiseren: Interieur!

Massa’s mooie en interessante producten gezien in Kortrijk Xpo en op het Buda eiland. Opvallend veel 3D printing, multiplex, koper en 'working apart together'. Mijn favorieten:

Het Belgische tapijtenlabel Limited Edition valt op dankzij de surrealistische standinkleding die doet denken aan Dali’s ‘The Persistence of Memory’!

Ik ben dolverliefd op de karaf ‘Schenk’ van het Nederlandse ontwerpcollectief Vij5 waarmee je door een eenvoudige kantelbeweging water kan inschenken. Eenvoudig en theatraal at the same time!

Geen nieuw stuk, maar wondermooi en daarom toch het vermelden waard: het Maison Martin Margiela tapijt voor Chevalier édition. Alsof een horde Margiela-aanhangers in Tabi boots over een tapijt gepasseerd zijn.

De vlekken op de spiegel ‘Francis’ van Constance Guisset voor Petite Friture doen zowel aan een make-uppalet als aan ouderdomsvlekken denken, prachtig!

Ik ben altijd al verzot geweest op rariteitenkabinetten en viel dan ook als een blok voor ‘The Collectionnaire’ van de Belgische designstudio Moupila. Een pronkstuk om mooie objecten in uit te stallen en te bewonderen!

Muller_Van_Severen
4
Foto © Flanders Fashion Institute

Geïnspireerd door stolpen met heiligenbeelden en Russische poppetjes, ontwikkelde Stephan Lanez, art director van Marcel by, ‘Bougies russes’. 6 glazen kaarsenhouders die naast elkaar en -mooier nog- gestapeld gepresenteerd kunnen worden.

Moupila
4
Foto © Flanders Fashion Institute

No doubt mijn favoriete stuk van de hele beurs: de snijplankjes van Muller Van Severen bij Galerie Valerie Traan. Wie niet genoeg kan krijgen van het Belgische designduo, kan eveneens terecht in hun project room in hal 5.

Petite_Friture
4
Foto © Flanders Fashion Institute

Biënnale Interieur, nog tot en met zondag 28 oktober 2012 @ Kortrijk Xpo en Buda Fabriek
Ontdek Design Platform Vlaanderen in Flanders Avenue (hal 5)
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten