0

Inside the box

F
Looks

5
22.09.2014
Geschreven door Jonathan Wanten – Suitcase

Style Advisor bij Suitcase, zo werd mijn functie bij onze start-up omschreven. Maar wat houdt die job nu precies in?

In grote lijnen betekent het dat ik de silhouetten samenstel voor Suitcase. Om goed op de hoogte te zijn van de laatste trends in mannenmode, volg ik tal van magazines, blogs en social media op de voet. De Nederlandse blogs Caveman en Denim Daily zijn enkele van mijn favorieten. Momenteel is het aankoopseizoen volop aan de gang voor de zomercollectie van 2015. We hopen ons merkenaanbod tegen volgend seizoen te kunnen verdubbelen. Hoe weten we wat de nieuwe trends zijn en welke merken we moeten binnenhalen? Door naar modebeurzen te gaan zoals Pitti Uomo in Firenze, Bread & Butter en Premium in Berlijn, Vision & Gallery in Kopenhagen en Capsule in Parijs.

Mijn dag start altijd met koffie. De voormiddag besteed ik aan mijn computer voor het verwerken van nieuwe aangemelde profielen in het systeem. Daarna is het tijd voor de massa mails en rond de middag begin ik te bellen naar nieuwe klanten die online geregistreerd zijn. Dat doen we om hun profiel te finetunen en te luisteren naar wat ze op zoek zijn. Het is telkens weer verbazingwekkend hoeveel mensen delen over hun leven op zo’n momenten. Ik heb soms meer het gevoel dat ik een psycholoog ben in plaats van een stylist. 

Inside the box
5
Foto © Joop Suitcase
Inside the box
5
Foto © Joop Suitcase
Inside the box
5
Foto © Joop Suitcase

Ik had ook nooit gedacht dat de Belgische man - die toch vaak wat gedistingeerder of conservatiever is - open zou staan voor dergelijke gesprekken. Daarna begin ik aan de styling op basis van de informatie die we van de klant hebben. Ik haal de nodige items uit de stock en begin daarmee volledige silhouetten - inclusief schoenen en andere accessoires - samen te stellen. Daarbij mag nooit de Personal Note vergeten worden. We willen in de toekomst de klanten ook voorzien van up-to-date leesmateriaal zoals een exemplaar van het magazine The List. Tussendoor moeten alle inkomende suitcases met de geretourneerde stuks verwerkt worden in de stock. We houden daarbij ook rekening met de feedback van de klant die vaak lovend of op zijn minst verrassend is. 

Inside the box
5
Foto © Joop Suitcase

Ik sluit de dag af met de klanten op te bellen die pas vanaf 18:00 bereikbaar zijn. Na het opmaken van hun profiel, blijft er dan nog tijd over voor andere zaken zoals artikels schrijven voor Belmodo.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten