5

In love with VETEMENTS

F
Trends

Van Kayne West tot Leandra Medine van fashion blog Man Repeller, elke modegoeroe heeft minstens één exemplaar van VETEMENTS in zijn kast hangen. Liefst nog die gele DHL T-shirt die razend populair is op Instagram. Maar waarom zijn fashion people nu eigenlijk zo verzot op dit modelabel?

Instagram wordt overstelpt met fashionista's die met de niet bepaald elegante gele T-shirt van het transportbedrijf DHL poseren. Je verschiet je bovendien een bult als je het prijskaartje van zo'n shirt bekijkt. Voor zo'n € 290 kan je deze gele, oh zo populaire, design shirt van Georgische modeontwerper Demna Gvasalia kopen.

De designer leidde onder andere ontwerpteams bij Maison Margiela en Louis Vuitton. Momenteel is hij creatief directeur bij Balenciaga. Deze meneer om U tegen te zeggen, is medeoprichter van VETEMENTS en doet de fashion industrie met zijn merk werkelijk daveren. Gvasalia gaat met VETEMENTS voor alles behalve een trend die we de afgelopen jaren beschouwden als mooi, elegant en tijdloos. Desondanks zijn we allemaal obsessed door zijn collecties! Opmerkelijk, niet? 

In love with VETEMENTS
5
Foto © VETEMENTS

DHL shirt

Het meest populaire item uit het VETEMENTS-assortiment is ongetwijfeld de gele T-shirt met rode DHL-letters. Deze shirts worden verkocht als zoete broodjes voor zo'n € 290. De enorme hype is niet te stoppen!       

Wie het er toch niet voor over heeft om zijn bankrekening zo te pijnigen, kan het stuk ook voor € 7 op de online store van DHL kopen. 

De VETEMENTS-stijl schommelt tussen streetwear, heavy metal en de nonchalante hiphop stijl. Een stijl die moeilijk thuis te brengen is, maar wel steeds de nodige humor en ironie draagt. Voorstanders van dit modelabel houden van de je-m'en-foutisme uitstraling van de kleding, alleen hangt hier een kostelijk prijskaartje aan vast. 

VETEMENTS
5
Foto © VETEMENTS
VETEMENTS
5
Foto © VETEMENTS
VETEMENTS
5
Foto © VETEMENTS

Dit jaar was VETEMENTS tijdens de Parijse coutureweek ook van de partij. Als nieuwe gast, stelde Demna Gvasalia zijn collectie voor SS17, ruim 2 maanden vroeger voor dan andere modehuizen. Daarvoor werkte hij samen met welgeteld 18 fashion brands, waaronder Juicy Couture, Levi's en Dr. Martens. 

Hou dit label zeker in de gaten, want de DHL-hype is nog lang niet voorbij!

16.07.2016
Geschreven door Camille LaurierBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo