0

Iconische perfectie

F
News

1
21.04.2014
Geschreven door Joy Anna Thielemans

Elke dag schrijf ik meerder lijstjes, to do’s, gedachten, ervaringen, herinneringen in notaboekjes (Moleskine is hoogstwaarschijnlijk een winstgevend bedrijf door mij).

Vroeger vulde ik mijn eigen vriendenboekjes in (niets zo leuk als die typische vragen als: wie is je favoriete zangeres en wat is je favoriete kleur beantwoorden.) en schreef ik slechte, cliché liedjesteksten.

Ik blijf post-it’s volkladden en overal ophangen, heb een verslaving aan gekleurde stylo’s, ben linkshandig en schrijf het liefst ’s nachts. En in case you wondered: neen, ik schrijf niet mooi (ik neem mezelf al jaren voor om mooi te schrijven: uitstelgedrag, typisch mij) en ja ik typ sneller dan ik schrijf.

Schrijven is voor mij een soort van ordening van mijn gedachten. Een ordening waar ik – merk ik de laatste weken – niet genoeg tijd voor maak. Als ik mijn laptop vastheb voel ik mijn gedachten wegglijden naar alle mails, teksten en kostennota die nog klaar moet zijn, want schrijven stond nooit op mijn to do lijst.

Tot enkele maanden terug, toen ik de toestemming of beter de toelating kreeg om te schrijven. En op het einde van deze guest-editor-ship is het nog lang niet gedaan. Sinds enkele weken staat er een fantastisch uitdagende deadline in één van mijn notaboekjes. Maar hey, lees guestblog 2: beroepsgeheim en teasen, iets anders dus nu.

Ik ben zo iemand die een heel slecht geheugen heeft over het verleden (typische Joy eigenschap nummer 2). Vraag me wat ik gisteren deed en ik weet het niet meer, wat ik vanmorgen at en ik moet heel diep nadenken. En dat is dan ook meteen de reden waarom ik zo’n fervent iPhone gebruiker ben. Alles wat ik meemaak wil ik vastleggen op beeld, voor mezelf en voor mijn kinderen (al besef ik heel goed dat zij nooit interesse gaan hebben in waar ik met wie was en wat wij aten op een specifieke dag lang voor zij geboren werden).

Ge moet gewoon een selectie maken en dan is uw computer weer leeg”? Zeg dat volgende keer tegen iemand met meer dan 25.000 (oh ja) foto’s op een jaar en vooral: wat als ik ooit nog iets kan doen met die foto’s? Je weet nooit. Ik noem het professioneel uitstelgedrag - weer die typische eigenschap van mij, en nu we toch bezig zijn:

  • ik ben perfectionistisch
  • heel erg emotioneel
  • ongeduldig
  • professioneel in het uitstellen van dingen
  • draag altijd zwarte sokken
  • vroeger wou ik beroemd zijn

Ik moet een jaar of 7 zijn geweest toen ik voor het eerst actrice (maar vooral beroemd) wilde worden. Nicole Kidman in Moulin Rouge, Angelina Jolie in Girl, Interrupted hen wilde ik zijn, hun leven wilde ik hebben. Meisjes zouden gillen als ze me zagen en ik zou met rechts moeten beginnen schrijven omdat mijn linkerduim teveel pijn deed van de handtekeningen. Ik deed toneeltjes (wel tientallen keren) en vond toch echt dat mijn familie elke keer moest applaudisseren. Ik droomde maar, ik speelde wat, ik was een kind en ik werkte later hard om die dromen na te streven.

Op het 3de studentencontract dat ik kreeg stond ‘actrice’, ik was 15 en nog steeds een kind. En elke keer als ik nog zo’n contract onderteken moet ik even slikken en vooral glimlachen. Mijn jongere versie zou trots op me zijn. Maar dat ‘beroemd zijn’ wat ik zo graag wilde, I didn’t think it through.

Joy Anna is de naam, sinds 2 jaar actrice en presentatrice, ongelooflijk graag bezig met social media en onder de indruk van alle invloed die dat medium heeft, ik amuseer me te pletter, leer enorm veel bij, leer enorm fijne mensen kennen en geniet van zoveel momenten: aangenaam dit klinkt perfect.

En net die zogezegde perfectie wil ik ook zelf voor jullie doorbreken, omdat jullie het enkel dan gaan geloven. Doorbreken, op papier, met woorden geprint. Want een boek vasthebben, ruiken en jaren later terugvinden in de kast zal altijd meer waard zijn dan een tekst op het internet.

(Bij deze verbrak ik subtiel maar plechtig mijn beroepsgeheim)

Liefs, Joy.
Gewoon Joy, want zo noemen mijn vrienden me.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten