0

Hurray for vintage!

F
News

5
03.07.2014
Geschreven door Kim De Craene

Genoeg over voetbal, terug naar de orde van de dag: shoppen!

Vintage
5
Foto © Belmodo

Mooie dingen shoppen in Brazilië is voor de gemotiveerde en rijke die hards. Laat me nader verklaren. Ten 1ste moet je met de bus of auto (files!) naar een mottig shopping center, iets waar ik letter en figuurlijk ziek van word. Brazilianen zijn verzot op winkelcentra, ik bezoek zo'n zielloze en inspiratieloze plekken enkel als het echt nodig is.

Vintage
5
Foto © Belmodo

Ten 2de: kledij en accessoires zijn zeer duur. Stukken die ik in België zag hangen in de rekken bij Zara, zijn in de Braziliaanse Zara 20% duurder. Luxemerken à la Prada en Chanel zijn dubbel zo duur. Nu, ik hou van mode maar om dubbel zoveel te betalen voor dezelfde producten omdat de Braziliaanse invoerrechten belachelijk hoog zijn, daar stopt het voor mij.

Vintage
5
Foto © Belmodo

Lokale merkjes kopen zou een optie zijn, maar hun ontwerpen zijn niet altijd mijn stijl. Ze hebben het hier nogal voor glitters, felle prints en luipaard. Als ik dan toch iets moois zie, is de kwaliteit vaak net niet van het niveau dan dat we in Europa gewoon zijn. Blijft over: de Braziliaanse designers. Maar goedkoop zijn die stuks niet dus daar moet dan weer jaren voor gespaard worden.

Vintage
5
Foto © Belmodo

Ik ga in São Paulo back to the roots: ik koop vintage, iets wat ik veel en graag deed als arm studentje. Tweedehands is iets waar de meeste Brazilianen hun neus voor ophalen. Ze vinden het vies en not done. Ze doen maar, dan blijft er meer over voor mij. In São Paulo heb je gelukkig net als in elke grootstad enkele coole vintage shops waar je topstuks vindt aan kleine prijsjes. 

Dat ze hun overpricede designerstukken maar houden, ik ga voor vintage!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten