0

How to write a book?

F
News

2

Ons 1ste boek “Trek je plan in 50 stappen” ligt nu een maandje in de winkel en we zijn intussen in 4de druk. Santé!

Het was een hels, leerrijk en uitputtend traject. Van een poepsimpel idee: “Héy, laten we anders een boek schrijven”. Tot het besef dat je effectief 162 pagina’s moet volkrijgen. Liefst zonder fouten en met info die niet alleen interessant is, maar ook vlot leest. Met veel stress denk je “Wat moet hier nu allemaal instaan?”. Erna gingen we clusteren in thema’s en zo kregen we een eerste overzicht in ons hoofd. 50 stappen.

Sommige dagen verzet je hoofdstukken, andere dagen herbegin je telkens weer opnieuw om in een frustratie, en 4 Vodka-cola lights verder je laptop dicht te gooien.

Omdat we met 2 zijn en het voor beide overzichtelijk moest blijven, hingen we de pagina’s visueel aan de muur. Vanaf dan kan je beginnen puzzelen met post-its. Gele post-its zijn teksten, de blauwe zijn beelden en de roze zijn grafieken die moeten opgemaakt worden. De groene voor beelden die je intussen hebt geshoot, en de paarse voor de stukken tekst die je hebt geschreven. En dan zie je jezelf de mist ingaan en kan je de puzzel herbeginnen, want er is altijd plaats tekort.

Trek je plan
2
Foto © Dries & Yuri (WASBAR)
31.12.2013
Geschreven door Dries en YuriWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten