0

Houtskool is hot!

B
News / News

10

Je gezicht vuilmaken om het te reinigen? Zolang het met houtskool is, is er geen vuiltje aan de lucht. Dit zijn de musthave beautyproducten met houtskool.

Houtskool, het doet me eerder denken aan barbecue dan aan huidverzorging, maar in beautyland is dit ongewone ingrediënt burning hot. En hey, slakkenslijm, zeesterrenpoeder en rupsenuitwerpselen doen ook niet bepaald aan beautyproducten denken, maar toch bleken het topingrediënten, nietwaar? 

Actieve houtskool (in het Japans ook wel binchotan) is erg poreus, trekt vuil, geurmoleculen en chemische stoffen aan en kan grote hoeveelheden van zelfs de kleinste partikeltjes absorberen. Het werd vroeger niet voor niets gebruikt om in geval van vergiftiging de giftige stoffen in de maag op te nemen. Of wat dacht je van een Brita-kan? De houtskoolfilters in de kan zorgen ervoor dat je kraantjeswater mooi gezuiverd wordt én beter smaakt.

Houtskool is hot!
10
Foto © Sort of Coal
Houtskool is hot!
10
Foto © Curvyliciousme
Houtskool is hot!
10
Foto © Lush

In beautytermen komt houtskool zowat neer op het volgende: weg nare geurtjes, weg vuil, weg overtollig talg en weg acne, zonder dat de huid daarbij wordt uitgedroogd. Of in 1 woord: detox voor je huid! Klinkt goed? Deze producten zorgen ervoor dat houtskool een vaste plaats in je badkamerkast verovert.

Houtskool is hot!
10
Foto © Birchbox
Houtskool is hot!
10
Foto © Origins
Houtskool is hot!
10
Foto © Garnier
Houtskool is hot!
10
Foto © Ici Paris XL
Houtskool is hot!
10
Foto © Biotylab
Houtskool is hot!
10
Foto © Yes To Tomatoes
05.01.2016
Geschreven door Kora-Lee LustWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten