0

Home wasn't built in a day

F
News

12
08.03.2015
Geschreven door Sophie Engelen

Ondertussen begin ik aan mijn laatste artikel als guest editor. Het voelde alsof ik net een stukje meer verbonden was met iedereen in België.

Ondertussen begin ik aan mijn laatste artikel als guest editor. Ik vond het superleuk en het voelde alsof ik net een stukje meer verbonden was met iedereen in België. Ons leven hier begint stilaan meer vorm te krijgen, al denk ik dat het nog enkele maanden zal duren eer alles hier in zijn plooi zal vallen en ‘thuis’ hier zal zijn.

Maar 1 ding kan ik al vaststellen, het leven hier voelt goed.

Vorige week stelde iemand mij de vraag ‘Wat vind je zo leuk aan LA?’ Hmm… moeilijk in een notendop samen te vatten maar als ik een top 3 moet maken, dan kies ik voor: de energie die er hangt, de natuur en het licht.

De energie

Voor we het weekend inzetten richting Malibu, heb ik eerst nog kort met Ari afgesproken om samen een koffietje te drinken. Niet Ari Gold van Entourage maar Ari Andersen, die ik samen met zijn zus afgelopen zomer heb ontmoet.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Ik herinner me deze dag nog goed, een ontmoeting die voor mezelf enorm veel betekende en vertrouwen gaf. Het toonde aan dat ik hier wel de mensen zou tegenkomen die ik zou moeten tegen komen. Die dag maakte ik voor mezelf een klik, ik zag LA plots als een uitdaging die ik heel graag wilde aangaan terwijl ik ervoor eerder met een angstgevoel naar onze verhuizing keek.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Ondertussen zijn we goede vrienden geworden en krijg ik energie van de inspirerende gesprekken die hieruit voortvloeien.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Ari is founder van Letters to our Former Selves waarbij hij mensen aanzet brieven te schrijven naar zichzelf net voor een keerpunt in hun leven. Dat kan een politicus zijn net de dag voor dat hij/zij verkozen werd, een vrouw de dag voordat ze moeder werd, een ter dood veroordeelde de dag voordat hij iemand vermoordde… Ari schrijft ook regelmatig voor The Huffington post en leidt samen met twee vrienden het project evolvementorship.com.

Hij had zelf een hoge functie maar besloot zijn hart te volgen en te gaan schrijven. Iets wat hem met de paplepel werd ingegeven, zijn moeder, Susan Stiffelman, is befaamd auteur van een aantal parenting books waaronder ‘Parenting without Struggles’ en recent uitgebracht ‘Parenting with Presence’ in samenwerking met de wereldberoemde Eckhart Tolle (auteur van 'De kracht van het nu, ’toevallig’ ook het favoriete boek van mijn papa. )

Het zijn net die ontmoetingen, die energie wat ik zo geweldig vind aan LA, deze geven me inspiratie en ik word er instant euforisch van.

You seem real pretty and I ain’t talking’ bout how you look, I’m talking’ bout your vibe. Your vibe is pretty” - Kid Cudi.

De natuur

Natuur, ik kan niet zonder. Het helpt me mijn hoofd leegmaken en me terug op te laden. Onze weekends hier worden dan ook meestal gevuld met tripjes naar Malibu. Via de Pacific Coast Highway ontsnappen we aan de toeristische drukte die in het weekend in Venice en Santa Monica heerst.

Point Dume en El Matador zijn onze favoriete stranden in Malibu, je kan hier bijna het hele jaar door dolfijnen en soms ook walvissen spotten.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Beide stranden hebben een ruw karakter met veel rotsen en vanaf de klif van Point Dume heb je een abnormaal mooi zicht over de kustlijn. We love it here!

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen
Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

LA is een grote stad maar volledig omringd door prachtige natuur dus plekjes genoeg om de stad even te ontlopen. Een kwartiertje in de auto en we kunnen gaan hiken in Temescal Canyon, op 2,5 uur zijn we in Joshua Tree National Park waar je de meest magische sunsets kan zien. Een trip van LA via Big Sur naar San Francisco om terug te komen via Yosemite National Park en Sequoia National Park…. Zoveel puurs te ontdekken!

Like the creatures of the forest and the sea, I love to lose myself for a while. “ Friedrich Nietzsche.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen
Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen
Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Het licht

Ik moet toegeven, ik hou niet zo van donkere dagen, geef mij maar een helderblauwe hemel. (Guess I’m not the only one! ) En ja, het licht hier daar valt allesbehalve over te klagen. Van zonsopgang tot zonsondergang is het hier meestal… nothing but blue sky. Je ziet hier dus ook niet voor niks op elke hoek van de straat een fotoshoot of filmset.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

Vorige zondag hebben we dan ook nog even tussendoor een korte shoot gedaan. Guillaume & Louise Lechat waren even in LA dus perfect om onze talenten even bij elkaar te gooien en van het prachtige licht gebruik te maken. Voor de shoot trokken we even door de straten van Los Feliz, een wijk aan de eastside van LA.

Home wasn’t built in a day
12
Foto © Sophie Engelen

"In the right light everything is extraordinary.” - Aaron Rose To the ones who still believe in dreams: Chase them. Chase them until you’re out of breath. Then, keep running.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten