3

Hoe verzorg je je tattoo in de zomer?

B
Skin care

Zonnestralen voelen altijd heerlijk aan op je huid. Toch zijn ze niet zo gezond en doen ze meer kwaad dan goed, zeker voor je tatoeages. Hoe verzorg je ze nu best?

Zomer staat gelijk aan zon, of dat is toch te hopen. Dat we met z'n allen zonnecrème moeten smeren is niets nieuws, maar is dat ook voldoende voor mensen met tattoos?

Wanneer je pas met inkt versierd bent zijn er allerlei guidelines om er voor te zorgen dat je new ink opperbest geneest. Maar wat als je je tattoo aan de zon gaat blootstellen? Als trotse eigenaar van enkele exemplaren ben ik op onderzoek gegaan en geef ik je met plezier enkele tips!

Allereerst vind ik het belangrijk om te zeggen dat je je tattoo van de beste zorgen moet voorzien, 365 days a year. We weten dat we ons gezicht en lichaam moeten verzorgen, en dat geldt dus ook voor je ink.

Vochtinbrengende crèmes zijn dan ook een absolute must in je beauty routine. Wel opletten dat je producten kiest waar geen petroleum of lanoline in zit. Petroleum is op basis van olie en kan de poriën verstoppen, terwijl lanoline kleur kan onttrekken van tatoeages. 

Een goede tip die ik je kan geven is om lotions en crèmes met hydraterende en voedende ingrediënten te gebruiken. Producten met antioxidanten zijn ideaal want deze beschermen tegen schade van buitenaf. Ook verzachtende middelen zoals hyaluronzuur en shea boter dragen zorg voor je huid en tattoo.

Wanneer je het niet kan laten om languit in de zon te gaan liggen is sunscreen geen optie maar een absolute must. Ik opteer altijd voor factor 50 want ik heb de neiging om in een kreeft te veranderen bij de minste aanraking met le soleil.

Ik werd helemaal blij toen ik de All-in One SPF lijn van het Italiaanse huis Quadra Medical ontdekte. Deze producten zien er niet alleen cool uit, ze doen ook wat ze beloven. De speciale SPF technologie laat toe dat je met 1 en dezelfde spray zowel een bescherming van 20, 30 en zelf 50 kan opbouwen. Extra leuk is dat je de spray gewoon aanbrengt zonder dat je moet wrijven en het met gemak op je rug kan aanbrengen.

Nog zo'n specifieke zonnebescherming is TattooMed. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze producten echt excellent om je tattoos te verzorgen. Als je echt enkel en alleen je tatoeage wil beschermen is er ook een stick waarmee je je ink kan inwrijven.

tattoo care tattoomed
3
Foto © TattooMed
tattoo care sunscreen
3
Foto © Gervi Cosmetics

Het beste is natuurlijk om de zon te vermijden tout court. Dit is geen makkelijke opties met al die terrasjes en beach days die op 't programma staan, dus neem m'n tips gewoon ter harte, ok? Ok!
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo