8

Hoe teken je de perfecte tache de beauté?

B
Make-up

Legendarisch gemaakt door vrouwen als Marilyn Monroe en Cindy Crawford; het schoonheidsvlekje. Maar hoe krijg jij nu zo’n perfecte beauty mark?

 

Met stip op nummer 1 bij de 7 schoonheden; de tache de beauté. Het kleinood zorgde er ongetwijfeld voor dat vrouwen als Cindy, Eva Mendes en Marilyn net iets langer in het collectieve geheugen zijn blijven hangen.

Cindy Crawford beauty mark
8
Foto © Irving Penn voor Vogue

Cindy Crawford was trouwens niet altijd even gelukkig met haar vlekje. Rumour has it dat haar zus het haar ‘ugly mark’ in plaats van ‘beauty mark’ noemde, en ook haar klasgenoten hadden er allerlei opmerkingen over klaar. Maar laat het aan moeders om de dag te redden, want dankzij Crawford’s mama bleef het schoonheidsvlekje gewoon waar het was. Thank goodness!

FYI, Marilyn Monroe daarentegen was wel grote fan van haar tache de beauté. Aangezien ze een exemplaar had dat eerder subtiel was tekende ze het vlekje eigenhandig bij.

Volgens de regels van de kunst vind je het stipje tussen neus en mond, maar wanneer je dames als Dita von Teese ziet besef je al snel dat een beauty mark letterlijk overal op je snoetje mogelijk is. 

Dita is trouwens niet gezegend met een echt schoonheidsvlekje en tekent het daarom elke dag gewoon zelf. Madonna doorging in haar jongere jaren ook een fase waarin ze een schoonheidsvlekje optekende. Ook fan van een tache de beauté maar niet gezegend met een natuurlijk exemplaar? Makeup to the rescue!

Madonna beauty mark
8
Foto © Pinterest

Het is verbazend simpel. Kies een beautypotlood dat het dichts bij jouw natuurlijke teint past. Hiervoor kijk je best naar bestaande moedervlekjes, op die manier ben je zeker van een all natural resultaat.

Wil je toch liever een iets opvallender exemplaar? Neem dan Dita en Madonna als voorbeeld en opteer voor een zwart potlood.

tache_de_beaute_stap_2_belmodo
8
Foto © Nerdy Girl Makeup
tache_de_beaute_stap_3_belmodo
8
Foto © Nerdy Girl Makeup
tache_de_beaute_stap_1_belmodo
8
Foto © Nerdy Girl Makeup
tache_de_beaute_stap_4_belmodo
8
Foto © Nerdy Girl Makeup
tache_de_beaute_stap_5_belmodo
8
Foto © Nerdy Girl Makeup

Ben je bang dat een simpel opgetekend schoonheidsvlekje er te fake zal uitzien? Ga dan aan de slag met wimperlijm. Plaats a little dot of glue op je gezicht, wacht enkele seconden en herhaal tot je een klein bultje krijgt. Kleur het daarna in met een potlood, et voilà; je eigenste tache de beauté
Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nieuw boek Tiany Kiriloff: gesigneerd


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen

Guest editor

Eline Starink

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win de HP ENVY Photo 7830 printer en HP Instant Ink

Deelnemen


Win een Atelier Veritas Box

Deelnemen
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo