0

Highlight op dag 4 van NYFW: Paul Smith

F
News

2

We keken er al weken naar uit, en op de vierde dag van London Fashion Week was het eindelijk zover: de fleurige SS17-show van Paul Smith.

Wie is Paul Smith?

Paul Smith werd geboren in 1946 in Nottingham. Op zijn 16de ging hij aan de slag in een lokale kledingzaak in Nottinghams Lace District zonder diploma of carrièreplannen. Zijn grootste passie was sport en zijn ambitie was om professionele wielrenner te worden. Wanneer hij op zijn zeventiende betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval kwam er abrupt een einde aan zijn grote droom. Tijdens zijn verblijf van zes maanden in het ziekenhuis leerde hij enkele kunststudenten kennen die hem introduceerden in de wereld van Bauhaus, Kandinsky en Warhol.

Na zijn revalidatie ging hij opnieuw werken voor een kledingzaak. Kunst en mode zijn sindsdien van levensbelang voor Paul Smith. Hij gebruikte de kunst van Bauhaus, Kadinsky en Warhol als inspiratiebron tijdens het creëren van etalages in de winkel. Enkele jaren later begon hij aan de opleiding modeontwerper bij het Royal College of Art. Zijn ontwerpen hing hij tussen grote namen in zijn eigen winkel net buiten Londen. Verrassend genoeg vlogen zijn eigen ontwerpen de deur uit enkreeg hij genoeg zelfvertrouwen om van mode zijn beroep te maken. In 1976 presenteert Paul Smith zijn eerste mannencollectie in Parijs. Zijn felgekleurde, eigenwijze strepen maakten de zeventiger wereldberoemd. 

Fashion designer Paul Smith
2
Foto © Wonderland Magazine

SS17-collectie

Als je de beelden van de SS17-collectie van Paul Smith bekijkt, is het wel duidelijk dat het hoofdthema bloemen is. De collectie wordt gekenmerkt door felle kleuren, elegante snits en mooie bloemenprints. De Britse modeontwerper haalde inspiratie voor zijn kleuren bij de expo van Hilma Af Klintexpo in de Serpentine Gallerij. Geen zwart te bespeuren op de catwalk van Paul Smith, enkel vrolijke, speelse silhouetten!

De focus in de SS17-collectie ligt op de symbolische waarde van bloemen, ze staan voor vriendschap. Naast bloemen waren ook in deze collectie de Paul Smith's artistieke strepen aanwezig. Die werden vooral verwerkt op de handtassen en sandalen. 

Last but not least, waren de schoenen tijdens de Paul Smith show. Als het van Paul afhangt, stappen we in de zomer van 2017 comfortabel rond op toffe espadrilles en sandalen. 

Wij bij Belmodo worden instant happy van Paul's collectie. What about you?

19.09.2016
Geschreven door Lieselot LuykxWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten