0

Het ontwerpvirus

F
News

6
03.05.2014
Geschreven door Stephanie Duval

Ik heb dankzij mijn job en blog al veel leuke dingen mogen doen en meemaken, maar er is toch 1 ervaring die daar met kop en schouders bovenuit steekt.

Toen Antwerps accessoiremerk Diamanti Per Tutti me vroeg om een eigen capsulecollectie voor hen te ontwerpen, wist ik niet waar te kruipen van blijdschap.

Ik beschouw mijzelf best als een creatief persoon: ik hou ervan te experimenteren met mijn interieur en mijn garderobe, en voor mijn blog en job moet ik vaak origineel uit de hoek komen. Maar dat is toch allemaal anders dan daadwerkelijk pen op papier zetten en iets volledig nieuw tevoorschijn te toveren. Ik was dan ook waanzinnig trots op mijn eigen collectie toen die eind vorig jaar gepresenteerd werd aan de pers en het publiek, en die daar nog eens enthousiast op reageerden ook.

BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-2
6
Foto © Stephanie Duval
BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-1
6
Foto © Stephanie Duval

2 items uit mijn 1ste collectie, die ik fotografeerde omringd door mijn favoriete objecten in huis: de gouden Geometrics ketting en de witgouden Prism ring.

En nu krijgt het hele verhaal nog een staartje, want Diamanti Per Tutti vroeg me opnieuw om enkele eigen ontwerpen aan hen voor te stellen. Veel kan ik er nog niet over kwijt, maar ik wilde toch al een tipje van de sluier lichten voor de Belmodo lezers. Voor de nieuwe capsulecollectie laat ik me vooral inspireren door mijn reizen en favoriete steden ter wereld.

BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-3
6
Foto © Stephanie Duval

Het moeilijkst is om de 1ste lijnen op papier te krijgen. Ik weet nu dat ik even gemakkelijk een writer's block krijg als een designer's block bij het zien van een blanco papier!

In plaats van te kijken naar andere juwelen, wat het voor mij veel te moeilijk maakt om daarna nog met iets nieuws op de proppen te komen, laat ik me vooral inspireren door een sfeerbeeld en een type vrouw. Ik ben zelf een nogal casual en sportief type, maar ik hou ook van die nonchalante, chique stijl die zo eigen is aan vrouwen uit Parijs en New York. Hen houd ik voor ogen wanneer ik mijn ontwerpen probeer in te beelden.

BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-5
6
Foto © Stephanie Duval
BELMODO-GUEST-EDITOR-STEPHANIE-DUVAL-6
6
Foto © Stephanie Duval

De nieuwe collectie is geen vervolgverhaal op mijn 1ste ontwerpen, maar vertrekt vanuit een heel andere inspiratiebron: reizen. Ik laat me wel nog steeds door mijn eigen minimalistische stijl leiden.

Om te ontdekken wanneer mijn nieuwe collectie gelanceerd wordt, hou je best mijn blog (http://www.70percentpure.be) en die van Diamanti Per Tutti in de gaten!
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten