0

Het grote skin care interview met Vanda Serrador

B
Skin care

5

Belmodo stuurde me op pad om ondergedompeld te worden in de wonderlijke wereld van The Body Shop. Eenmaal daar ontmoette ik Vanda Serrador, de Body Shop Facialist. Interview time!

Vanda Serrador is niet enkel een getalenteerde skin care experte, ze is ook een wonderbaarlijke en inspirerende vrouw. Ze wijdt haar leven aan het beter maken van skin via haar eigen skin care clinic en door samen te werken met The Body Shop. Ik had de kans haar uit te vragen over alles wat ze wist en kon zelfs enkele persoonlijke vragen stellen. Het was een waar genoegen en een inspirerende ontmoeting!

Wat is een facialist?

"Een facialist is iemand die zorg draagt voor de huid. Ik voer allerlei rituelen uit die jouw huid doen stralen en gezond maken. Ik heb een skincarepraktijk, Urban Skin, waar ik iedereen behandel, zelfs beroemdheden en royals."

Het grote skin care interview met Vanda Serrador
5
Foto © Vanda Serrador
Het grote skin care interview met Vanda Serrador
5
Foto © Vanda Serrador

Hoe ben je een facialist geworden?

"Toen ik erg jong was, heb ik een ernstig ongeluk gehad. Hierdoor raakte de rechterkant van mijn gezicht verlamd en had ik een gigantisch litteken. Dokters waren niet zeker of de zenuwen in mijn huid zich ooit nog zouden herstellen. Maar mijn moeder had hoop. Zij gelooft in oliën en de natuurlijke helende krachten van kruiden. Ze maakte dagelijks een masker voor me en masseerde mijn huid. Langzaam maar zeker herstelde mijn huid zich. Ik ben nog steeds deels verlamd aan deze zijde maar het valt wel mee (lacht)."

"Dankzij die gebeurtenis besloot ik mensen te helpen en me te verdiepen in skincare en hoe die helend kan werken. Dankzij de dagelijkse routine die mijn mama deed met mij, heelde ze niet enkel mijn gezicht, maar ook mijn ziel. Ik wil binden met mensen en hun huid verzorgen. Ik neem de tijd om de huid te leren kennen. Tijd nemen is essentieel."

Wat zijn jouw favoriete skincare brands en producten?

"Ik ben natuurlijk fan van The Body Shop. Maar ik hou van alle beauty en skin care die plantaardig is en die met natuurlijke ingrediënten vervaardigd is. Ik geloof enorm in het gebruik van olie, it’s a real miracle worker. Producten die van de aarde komen en niet chemisch bewerkt zijn, zijn het beste voor je huid."

Heb je een bepaalde skincare routine?

"Het sleutelelement in je dagelijkse routine is tijd. Je moet tijd nemen voor jezelf. Als je alles snel aanbrengt heeft het geen nut. Ik creëerde een leuke Dance Facial Workout om je verzorgingsroutine op een leuke, juiste manier aan te brengen. Voor jezelf zorgen moet leuk zijn! Het is ook erg belangrijk om te allen tijde een schone huid te hebben. Reinig je gezicht grondig voor je begint met dagcrème en andere producten."

Is er een bepaalde volgorde die we moeten volgen?

"Cleanse, tone and moisturize! Hydrateren komt altijd laatst. Het product dat je huid moet beschermen tegen iets of een bepaald effect moet hebben op je huid gaat altijd voor. Als je een lange dag in de zon tegemoet gaat, is de volgorde: Reinigen, tone, zonnebescherming, dagcreme. Zo is je huid echt beschermd."

Welke essentials nemen we best mee op reis?

"Make-up remover! Absoluut make-up remover. Dit gaat terug naar het reinigen van je huid. Als ik drie zaken mocht meenemen zou het make-up remover, dagcrème en een hydraterend masker zijn. Reinigen en hydrateren is de boodschap."

Het grote skin care interview met Vanda Serrador
5
Foto © blog.sammccauley.com

Ik heb een vriend die zijn gezicht reinigt met douchegel, hoe laat ik hem stoppen?

"Dat meen je niet (lacht)! Vertel hem dat de huid op zijn gezicht beter verdient. Je lichaam bedek je met kleren, kleren beschermen ons tegen weersomstandigheden etc. Maar je huid heeft die bescherming niet, daar komt skincare aan te pas. Douchegel is erg 'hard', hij zal de effecten daar niet meteen van merken, maar na langdurig gebruik gaat het zijn gezicht volledig uitdrogen. Eerst vettig maken en dan uitdrogen."

Hoe laat je een man het nut van skincare inzien?

"Ik denk dat menig vrouw zich dat afvraagt (lacht). De beste tip die ik kan geven is complimenteren: 'Je huid ziet er erg goed uit, heb je de tea tree oil van The Body Shop gebruikt?' Het is belangrijk om mannen niet te overheersen met onze feminine power, dat schrikt ze af (lacht)."

Het grote skin care interview met Vanda Serrador
5
Foto © By Tionne

Heb je nog enkele concrete tips voor ons?

"Ik zei het al enkele keren, maar tijd. Tijd nemen voor jezelf is essentieel. Stel jezelf open om te relaxeren en de verzorging te apprecieren."

"Reinig altijd je huid, gebruik hiervoor 1 tot 3 keer per week een masker. Zij reinigen de huid dieper dan een gewone facial wash."

"Als je in airco-lucht, op een vliegtuig of ergens waar de lucht gerecycleerd isverbleef, gebruik je best het Ethiopian honey mask.  ’s Ochtends ga ik lopen en breng ik een dun laagje van dit masker aan, gemengd met enkele druppels van the oils of life van The Body Shop. Het doet echt wonderen voor je huid."

"Masseer je huid, door opgekropte emoties kan ons gezien er veel te star uitzien. Masseer je huid om al die spanning los te maken. Hierdoor zorg je ook voor bloedcirculatie die er dan weer voor zorgt dat alle verzorging wordt opgenomen in je huid."

Zijn enkele van jouw vragen omtrent verzorging hiermee beantwoord of moet Vanda gewoon eens bezoekje brengen aan België?

01.08.2016
Geschreven door Florence Van de VeldeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten