5

Het betere festivalwerk

F
Trends

27.07.2015
Geschreven door Frank Symons

Voor veel - zo niet de meeste - mensen betekent zomer vakantie, lang slapen, uitgaan, dolce far niente en zoveel mogelijk festivals meepikken als maar kan.

Voor veel - zo niet de meeste - mensen betekent zomer vakantie, lang slapen, uitgaan, dolce far niente en zoveel mogelijk festivals meepikken als maar kan. Om al deze feestneuzen te entertainen, te spijzen en te laven, zijn er echter duizenden werkende handen (en soms zelfs hersenen) nodig. Kortom: het festivalseizoen is voor mij en vele anderen een van de drukste periodes van het jaar. Voor alle festivals waar onze merken aanwezig zijn, dienen immers specifieke cocktails te worden bedacht én gemaakt. Geen beklaaglijke taak, dat niet, maar best moeilijk soms; een festivalweide is immers geen cocktailbar…

Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons
5
Foto © Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons

De grootste uitdaging bestaat erin verfrissende, smakelijke cocktails te creëren die geen minutenlange bereiding ter plaatse vergen. Het komt er dus op aan om de ingrediënten te beperken tot een minimum, ofwel enkele van de ingrediënten reeds op voorhand te preppen. Vers sap bijvoorbeeld kan je perfect enkele uren op voorhand maken. Je hoeft niet persé te staan klunzen met een citruspers als dat sap net zo goed op voorhand kan geperst worden.

Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons
5
Foto © Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons

Het hangt er natuurlijk ook vanaf wààr we precies de cocktails moeten serveren. Doorgaans is dat op de wei zelf, maar in onze eigen Casa Bacardi, waarmee we Les Ardentes en Polé Polé deden en binnenkort ook Laundry Day, serveren we uiteraard ook iets complexere mixes. Op Werchter serveerden we dan weer onze Bombay Sapphire gin & Tonic in de backstage. Daar heb ik zelf enkele dagen achter de bar gestaan, maar meestal blijft het bij het opleiden van de barmensen. En natuurlijk de kwaliteitscontrole :-)

Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons
5
Foto © Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons

Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de drinks op onze grote internationale events waardoor mijn ‘kantoor’ er geregeld tropisch uit ziet. Van Puerto Rico over Mexico naar Sydney en terug!

Omstandigheden die het harde werk toch een stuk aangenamer maken!

Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons
5
Foto © Het betere festivalwerk Belmodo guest editor Frank Symons



Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo Fit Summit ticket



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer

Guest editor

Mia Kappelgaard

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen
Agenda

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo