0

Help Ik heb schoenmaat 34!

F
News

13

Jij hebt maat 34?! De Belmodoredactie ging uit zijn dak toen ze hoorden dat ik wel erg kleine voeten had. "Waar koop jij je schoenen dan?" is altijd de volgende vraag.

So lets talk business, tips and tricks. Vrouwen met kleine maatjes worden soms een beetje verwaarloosd. Dat kan heel frustrerend en ontmoedigend zijn. Maar wanhoop niet, er zijn tal van fashionable oplossingen!

Hakken

Pumps, sleehakken, platformschoenen en killer heels vinden is veruit de grootste uitdaging voor mij, ik heb geen 36, geen 35 maar een 34.. 

Shoes of prey

Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Shoes of prey
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Shoes of prey

Deze site is mijn held. Shoes of prey is een website die een groot aanbod aan schoenmodellen heeft die je zelf kan aanpassen. Dat wil zeggen, elke maat, elke hakhoogte, kleur, stof, you name it.

Het nadeel aan deze site is dat het van erg ver moet komen, je hebt € 9 shipping cost naar België en het duurt maar liefst 3 maanden voor ze aankomen. Ik bestelde hier al eerder een paar heels op en was super tevreden (best day of my life). Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. Een schoen onder € 100 euro vind je hier niet.

Van Loock

Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Van Loock
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Van Loock
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Van Loock

Ook bij Van Loock vind je af en toe een klein pareltje. Er staan heel wat ouderwetse schoenen op de site met kleine maatjes maar je moet goed zoeken. De schoenen van Andrea Cattini vind ik alvast erg elegant.

Castañer

Bij Castañer kan je de mooiste Spaanse espadrilles kopen ... in maat 35! Zuiderse brands hebben wel vaker kleinere maten of smallere schoenen. Wie weet was ik Zuiders in een vorig leven?

Luigi

Bij Luigi in Oostende vind ik bijna elk jaar een treasure. Je kan de winkel ook altijd bellen om te vragen of ze momenteel kleine maten in huis hebben. Luigi is een familiezaak en is altijd bijzonder verwelkomend!

Sandalen

Sandalen zijn al wat makkelijker om te vinden. Ik shop geregeld bij kinderwinkels (no shame) en ik moet zeggen dat de kids van tegenwoordig best wel hip schoeisel ter beschikking hebben. Neem plaats op het kinderstoeltje naast die 10-jarige en ga er gewoon voor.

Il Gufo

Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Il Gufo
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Il Gufo
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Il Gufo

Il Gufo is een Italiaans kindermerk, ze hebben kleren maar ook erg mooie sandalen. Enkele jaren terug bezocht ik de boetiek in Rome en kocht er meteen 3 paar sandalen. Ze hebben ook een online shop maar die verkoopt helaas niet alles.

Naast Il Gufo raad ik je aan gewoon eens binnen te stappen in een kinderwinkel, je weet nooit wat je vindt!

Sneakers

Sneakers zijn heaven voor mij. Grote sneakermerken hebben altijd wel een kinderlijn. I love the sneaker trend, ik kan ze gewoon met alles dragen!

Nike

Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © The cab look
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © The cab look

Nike heeft erg smalle schoenen en maat 35,5 in zijn assortiment. Ze zijn zo smal dat ik met mijn 34 pas in een 35,5. Je kan Nike online bestellen of gewoon even vragen in winkels die Nike verkopen, zoals Shelter in Gent.

Converse

Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Le fashion
Help! Ik heb schoenmaat 34
13
Foto © Le Fashion

Ook bij Converse vind je alle normale sneakers in kindermaat terug. Ze zijn ook altijd véél goedkoperlucky us!

Milano Kids Gent

Milano Kids is een kinderwinkel in de Sint-Niklaasstraat in Gent. Ze hebben erg leuke sneakers voor kids. Ik spring er af en toe eens binnen om te kijken wat leuks ze in store hebben. Ik kocht er al leuke witte en gouden sneakers.

Tips & Tricks

Steunzolen

Velen onder ons hebben wel een paar (steun)zolen in de kast liggen, ooit eens een voorschrift voor gehad, besloten het nooit aan te doen. Voor mij zijn steunzolen een godsgeschenk. Als ik boots wil kopen kan ik maat 36 dragen omdat mijn steunzolen heel veel plaats innemen. 

Dikke sokken

Bij H&M vind je snel een pak dikke Hello Kitty-kousen aan een zachte prijs. Perfect om wat ruimte op te vullen in winterschoenen!

Altijd vragen

Als je toevallig in een schoenenwinkel bent, kan je altijd vragen of ze kleine maatjes hebben. Het antwoord is meestal nee, maar niet altijd! Soms heb je geluk en is er wel degelijk een kleinere maat beschikbaar.

De moed niet verliezen

Geef nooit de hoop op! Ik weet dat het soms frustrerend kan zijn, iedereen rondom je loopt in de laatste nieuwe trend rond terwijl jij en ik in versleten pumps van 3 jaar geleden rondhuppelen. Maar je moet toegeven dat je niet veel geld uitgeeft aan schoenen en je enkel schoenen hebt die je ook draagt.

Plus je ziet er nooit lomp uit!

24.06.2016
Geschreven door Florence Van de VeldeWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten