0

Hello Holland

F
News

9
30.04.2014
Geschreven door Stephanie Duval

Het eerste wat je over mij moet weten, is dat ik ontzettend graag reis.

Dat is altijd al zo geweest, maar sinds ik als journalist begon te werken, is mijn reiskriebel alleen maar groter geworden. Het liefst trek ik naar een stad, om er te genieten van cultuur, te shoppen in lokale boetieks, te slapen in design hotels, te eten in hippe restaurants en vooral heel veel lekkere koffie te drinken in goede koffiebars.

Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval
Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval

Toen tassenmerk Eastpak me onlangs dus vroeg om mee te gaan naar Rotterdam en er enkele inspirerende vrouwen te ontmoeten achter plaatselijke initiatieven, heb ik niet getwijfeld. Ik vind het fijn als een merk buiten de lijntjes durft te kleuren, en de nadruk niet persé hoeft te leggen op hun eigen verhaal. Door een groepje bloggers en journalisten op sleeptouw te nemen in de meest up-and-coming stad van Nederland, en hen voor te stellen aan ambitieuze en ondernemende vrouwen, hebben ze in mijn ogen veel meer verteld over wie ze zijn dan eender welke presentatie van een nieuwe collectie.

Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval
Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval

Ik was drie jaar geleden al eens in Rotterdam geweest, op zoek naar de leuke hot spots. Enkele daarvan heb ik nu teruggezien, maar ik heb ook een heel aantal nieuwe plekken ontdekt: zoals cocktailboetiek Barrelproof en de leuke mensen achter koffiecollectie Man Met Bril. We spendeerden ook wat tijd in de concept store Groos, waar alles van Rotterdamse makelij is. Er staan nog enkele plekken meer op mijn blog, maar er was niet genoeg tijd om de stad uit te kammen zoals ik wel had gewild. Ik moet dus zeker snel nog eens terug.

Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval
Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval

Nederland is zo dichtbij dat het vaak niet in mij opkomt het als een bestemming te beschouwen voor inspirerende citytrips, maar de fijne dag in Rotterdam (dat per trein overigens maar een halfuurtje verwijderd is van Antwerpen) herinnerde me aan de overvloed van coole initiatieven en projecten net over de Nederlandse grens. Al denk ik daarbij nog steeds eerder aan Amsterdam - 1 van mijn favoriete steden in Europa.

Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval
Hello Holland
9
Foto © Stéphanie Duval

Eind vorig jaar probeerde ik er een nieuwe bed & breakfast uit, Stout&Co, en spendeerde ik een dag in de stad om leuke plekken te bezoeken. Dat was véél te weinig, dus 2 weken geleden zette ik terug koers naar Amsterdam. Voor de 1ste keer sinds lang was het nog eens een weekend waarbij ik de blog en mijn camera even thuis liet, om gewoon te kunnen genieten van de ervaring. Maar het kriebelde toch, en ik kon het niet laten hier en daar met mijn iPhone een snapshot te nemen - bloggen zit in mijn bloed, vrees ik.

Mijn favoriete plekken in Amsterdam:

  • Harvest & Co: een superfijne vintage winkel met koffiebar.
  • EYE Film Instituut: filmmuseum, maar ook fantastisch mooi gebouw met een prachtig terras om te lunchen in de zon, met zicht op het water.
  • Six & Sons: een concept store waar je alles vindt van hipster-kampeergerief tot mooie, Scandinavische basics voor je garderobe.
  • Stedelijk Museum: ik hou ervan om overal waar ik kom het museum voor moderne kunst te bezoeken - de architectuur alleen is meestal al de moeite, en ze hebben ook altijd de leukste gift shops. :)
  • Headfirst Coffee Roasters: nieuwe koffiebar en roastery met een mooi interieur én heerlijke espresso.

Meer snapshots van mijn trips naar Amsterdam en Rotterdam zijn te vinden op mijn Instagramaccount
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten