0

Hello Belgium!

F
News

7
04.01.2013
Geschreven door Leroy Aznam

Mijn eerste herinnering van België was toen ik een jaar of 10 was en een oom en tante van mij uit Indonesië in Brussel hun trouwerij hielden.

Een bijzondere aangelegenheid, waarbij veel familieleden en vrienden vanuit de hele wereld overvlogen om het evenement bij te wonen. Elke keer als ik aan Brussel denk, schiet deze gebeurtenis even door mijn hoofd. Toen ik wat ouder werd, ontdekte ik Antwerpen. Een mooie en warme stad aan het water, waar je ontzettend goed kunt winkelen.

Eigenlijk komen de meeste Nederlanders een dag of twee naar Antwerpen om te genieten van het ruime aanbod aan winkels (vooral in de tijd van uitverkoop, wat in België ‘solden’ heet – hier vergissen Nederlanders zich 1 keer in, daarna nooit meer), Bourgondische restaurantjes, de grote bioscoop en de bijzondere uitgaansgelegenheden. Ik kan uren rondlopen in Antwerpen en genieten van de omgeving, je bent hoe dan ook in het buitenland en even weg uit Nederland!

Nu ik in de mode werk, ga ik naar Antwerpen voor inspiratietrips, shoppingtrips en persreizen. Tijdens een van die persreizen ontmoette ik Tiany en Michaël van Belmodo. Beiden inspireerden mij zeer en we bleken zelfs gemeenschappelijke vrienden te hebben... De wereld is al klein, laat staan Nederland en België! Dus toen ik werd gevraagd als guest editor voor Belmodo hoefde ik geen twee keer na te denken.

De komende weken zal ik met veel plezier op Belmodo een blog bijhouden en al mijn bevindingen met jullie delen. Om te beginnen, hier alvast wat van mijn werk voor Men’s Health Benelux en mijn blog Commedesleroi.com.

Leroy Aznam

IMAGE1
7
Foto © Leroy Aznam

Voor mijn maandelijkse column in Men’s Health schiet ik elke keer weer een nieuwe foto samen met fotograaf Lisa Galesloot. Dit is een van mijn favorieten – vooral vanwege alle kleuren.

Tijdens de Modefabriek in Amsterdam interviewde ik blogger Bryan Boy. Ik verwachtte een arrogant persoon, maar hij bleek het tegenovergestelde. Iets wat mij bij is gebleven was zijn antwoord op mijn vraag over het contrast tussen de modewereld en zijn toenmalige woonplaats Manilla (Filippijnen): “Modesteden als New York en Parijs zijn mijn wereld, maar als ik weer terug naar huis ga – naar Manilla – dan houdt mij dat met beide benen op de grond.” Check hier het volledige interview met Bryan Boy.

IMAGE3
7
Foto © Leroy Aznam
IMAGE4
7
Foto © Leroy Aznam

Dit zijn twee beelden van een miniproductie die ik deed voor Men’s Health. Hier verzorgde ik de styling, fotograaf, locatie etc. Ik deed het hier voor het eerst en ik was trots op het resultaat! Klik hier voor het volledige verhaal.

IMAGE5
7
Foto © Leroy Aznam

Vanaf het begin van mijn blog hield ik een rubriek bij genaamd ‘PROFILE’. Hier doe ik een korte Q&A en kleine fotoshoot met jonge creatieven... Wat houdt ze bezig, wat voert ze, wat inspireert ze? Een van de laatste profile’s deed ik met Kim Bekker – Head of Studio @ ISABEL MARANT. Lees hier Kim's volledige profiel!

IMAGE6
7
Foto © Leroy Aznam

Iets wat ik heel graag doe is mensen op straat fotograferen. Voor Men’s Health schoot ik elke maand streetstyle foto’s van eyecatching mensen op straat.

IMAGE7
7
Foto © Leroy Aznam

Hier een foto van mijn muze Farah in Jardin des Tuileries in Parijs tijdens Paris Fashion Week.
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten