0

Heerlijk genieten van een zuivere huid

B
Skin care

9
08.02.2016
Geschreven door Nanja Massy

Een gezonde huid is ècht belangrijk. Skin Coach Karin Sels gaf mij een behandeling en ...het was zalig. Ik toon je hoe het in zijn werk ging.

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

Een zuivere en gezonde huid willen we allemaal wel! Maar de tijd ervoor vinden en weten wat goed is voor jouw huidtype is niet altijd gemakkelijk. Dankzij Skin Coach Karin Sels van de praktijk Medic Skin Care weet ik wat goed is voor mijn huid en hoe ik dat thuis zelf snel en efficiënt kan onderhouden. 

Het hoeft natuurlijk niet altijd om een probleemhuid te gaan, je kan preventief je huid de juiste reiniging en verzorging geven door na te gaan wat goed is voor jouw huidtype.

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels
Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

Ik werd meteen heel warm onthaald in de praktijk van Medic Skin Care. Als je met een behandeling start bij Karin houdt ze eerst een uitvoerige huidanalyse door middel van een gezellig gesprek. Zij wil alleen maar het beste en het juiste voor je huid en daar zal ze je zo goed mogelijk in begeleiden als Skin Coach. Ik leerde alles van hoe een huid precies functioneert, wat een huid nodig heeft en hoe je deze gezond kan houden of herstellen. Je huid in goede conditie brengen en gezond maken of houden, daar gaat het om. Ze legt alle opties voor en dan kan je samen bekijken welke formule je graag zou willen uittesten in een behandeling.

Karin werkt met de producten van ZO Skin Health en ZO Medical van Dr. Zein Obagi. Een fenomeen uit Amerika waarbij huidverbetering en anti-aging centraal staan. Volgens Karin staan ze in Amerika al 20 jaar verder op vlak van huidverbetering en dat probeert ze in haar MediSpa in België te integreren. De huid heeft vitaline A & C, peptiden, anti-oxidanten en zuren nodig om gezond te zijn, goed te regenereren en te herstellen. Dr. Zein Obagi heeft deze eigenschappen omgezet in een wetenschappelijk onderbouwde productlijn waar Karin exclusief als enige mee werkt in België. 

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

Stap 1 is de 'Getting Skin Ready'/Daily Skin Care Routine waarbij je thuis de aanbevolen producten test. Deze bestaan uit een cleanser, een milde blend van zachte zuren die talg uit de poriën verwijderen, en een scrub Exfoliating Polish Scrub , waarbij de dodehuidcellen verwijderd zullen worden.

Bij een vette huid gebruik je best ook nog een Oil Control Pad dat het teveel aan talg zal verwijderen. Hiermee creëer je thuis alvast een vrije, open en gezond huid. Alle dode huidcellen worden verwijderd. Bij veel mensen kan dit al gewoon de oplossing zijn voor een gezonde en mooie huid. Na deze thuisbehandeling is de huid helemaal klaar om alles beter en goed op te nemen van de behandeling bij het gezellige instituut Medic Skin Care.

Als 2e stap moet het duidelijk zijn wat je graag wil voor je huid. Dat kan bijvoorbeeld gewoon een goede dagcrème zijn aangepast aan je huid, maar je kan ook kiezen uit een:

  • Vitamine C-kuur, voor als je al een gezonde huid hebt om deze te behouden
  • Pigment vlekken verwijderen door zonneschade > vitamine C serum 
  • Acne (hormonale oorzaak, voeding, zon, stress, emoties, … )
  • Anti-aging: vitamine aanbrengen 
  • Correctie van olie in de huid 

Karin zal met jou bepalen welke behandeling het beste is voor jou huid.  Ze geeft me nog mee dat het heel belangrijk is om elke dag een zonnebescherming te dragen (minstens factor 30). 

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

Ik koos voor de behandeling voor een gezonde huid op te starten. Het is een behandeling uit de MediSpa Treatments bij Medic Skincare. De Deep Pore Cleansing en Detox treatment met het Bio Sulfur maker en een hydratatie massage met Pre Aloe Vera. Het is een voedende, verzachtende, kalmerende en diep reinigende verzorging. De behandeling bevat scrubben, een gommage en masker. Puur genieten! Het is 1u30min van verwennerij dat resultaatgericht werkt op een hele volle en mooie huid. 

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels
Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

Ik heb er heerlijk van genoten en raad iedereen aan om zo een zuiverende behandeling te laten doen. Je voelt je nadien heerlijk fris en de huid voelt ongelooflijk zacht aan. Zelfs de dagen daarna. Karin volgt nadien je planning op door je regelmatig te informeren/coachen naar de evaluatie van de producten die je achteraf thuis gebruikt. Na 8 weken volgt dan weer een controle met uitgebreide evaluatie op het resultaat. Garantie voor succes is dat je er actief mee bezig bent en feedback durft te vragen.

Je kan zelf kiezen of je heftig wil gaan voor huidverbetering of stap voor stap opbouwen. Ik ga nog een keer terug voor de Carisonic Smart te gaan uitproberen, de Colorescience make-upcollectie van MediSpa en de ZO Stimulator Peel voor een instant glow. Ik hou jullie natuurlijk graag op de hoogte wat deze behandelingen en producten precies inhouden.

Medic Skin care : Heerlijk genieten van een zuivere huid
9
Foto © Karin Sels

 Voor meer vragen en info kan je mailen naar karin.sels@medicskincare.be of surfen naar de Medic Skin Care website
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten