0

Haartrends voor hem

B
Hair

12

Mannentrends veranderen even snel als de vrouwentrends. Ook op vlak van hairstyles is dat niet anders. Welke stijlen zijn het proberen waard in 2016?

 

Bij de vrouwen is het all the way back to the 60's, dus de mannen kunnen in elk geval niet achter blijven. Logisch dus dat de typische 50's look ook voor hem dit najaar de streetstyle over neemt. Bij de de fashion trends hebben we dit al lang gespot, maar ook in de snits is het overduidelijk. De undercut is ook dit jaar nog 1 van de meest voorkomende coupes. Logisch ook want er zijn 100 toffe varrianten te vinden. De klassieke undercut, middenstreep, strak naar achteren, side cut, warrig, curly en de mannelijke versie van de pony. 

Casual, maar toch een tikkeltje elegant. Zo kunnen we de algemene haarstijlen het best omschrijven. De mannen moeten er uitzien als hippe boys en de boys moeten er uitzien als echte venten. Kan je nog volgen? No worries! Ik zal je 4 stijlen verklappen die jou of je BF's coupe een level of 10 hoger tillen.

Warrig & curly

Warrig en lang haar.
12
Foto © Pophaircuts
Warrig en lang haar.
12
Foto © Howmendress
Warrig en lang haar.
12
Foto © Hairstyleonpoint

Zolang het maar lang, krullend en lekker warrig is, is het goed. Is er een kapsel dat meer mannelijkheid uitstraalt dan dit? Dacht het niet! Een echte stoere vent kan ieders hart op elk moment van de dag bekoren. Voor de mannen is het ook in 2016 cool om je 'net uit bed look' te showen. Laat het lijken alsof je net uit de douche komt, net enkele bomen bent gaan omhakken of kleine bambi's bent gaan redden in de bossen. Ga simpelweg voor de Tarzan-look!

Je kan kiezen voor een undercut met lang haar, simpelweg lang haar zonder teveel tralala of long hair in laagjes. Zodat langs de onderkant en zijkanten de krullen korter zijn en je meer massa creëert op de kruin. 

50's look
12
Foto © Hairsend
50's look
12
Foto © My Menswear
50's look
12
Foto © Hairstylestock

Deze haartrend is niet al te moeilijk om eens uit te proberen. Je hoeft er niet eens voor naar de kapper te gaan. Alhoewel, als je een probleemgeval bent best wel! Een goede pot gel of wax is al voldoende. Heb je krullen, dik of dun haar, maakt niet uit en laat je gaan. Hoe meer gel hoe beter want tijdens de 50's draaide het allemaal om de hair shine. Experimenteer met haarschijdingen. Een middenstreep, zijlings of recht naar achteren. 

Fringe

Moderne pony
12
Foto © Menhairstyletrends
Moderne pony
12
Foto © Modern hairstyles
Moderne pony
12
Foto © Jan Van Eldere

De pony is voor vrouwen een steeds terugkerende trent, maar vanaf nu ook voor mannen. Bij de mannelijke fringe heb je verschillende opties. Ikzelf heb ook een crop cut, maar dan eentje met veel textuur en laagjes zodat de coupe niet te clean oogt. Je kan ook gaan voor een stijle pony, hem zijdelings stylen of eerder kiezen voor een extra korte fringe.

Het fijne aan deze snit is dat het werkt bij allerlei verschillende haarsoorten. Zowel bij dik haar, dun, krullend of stijl haar. Een belangrijk product bij deze stijl is een seasalt spray!

Buzzed skin fades

Strak geschoren
12
Foto © Modern Hairstyles
Strak geschoren
12
Foto © Ethan Cairns

Een groter contrast met de 1ste stijl kan haast niet. Van verwilderde Griekse krijger gaan we in 3 stappen naar een clean shaved look. Deze fades zijn stilletjes aan aan populariteit aan het winnen. Vele vrienden van me, die vorig jaar warrig haar hadden of bijvoorbeeld een kuif, scheren alles af voor deze zomer. De verschillende lengtjes bij het trimmen zorgen voor meer diepte en een specialer effect. 

Just have fun with it ... het groeit sowieso ooit wel terug!

14.07.2016
Geschreven door Jan Van EldereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten