3

Haartrends voor 2017

B
Hair

2016 is officieel voorbij, maar wij zijn helemaal klaar voor het nieuwe jaar! We spraken met Lyza Michiels, en zij vertelde ons over de haartrends voor 2017.

Wij kregen de eer om Lyza Michiels te interviewen, een power lady die alles weet van haar en verzorging. Bij kapperszaak Lafayette staan Lyza en een professioneel team van haarstylisten elke dag klaar om jou te verwennen. Aarzel dus niet om eens binnen te springen in de zaak!

Haartrends 2017
3
Foto © Lyza Michiels
Haartrends 2017
3
Foto © Lyza Michiels

Vandaag vertelde Lyza ons alles over de haartrends voor het nieuwe jaar. Wij waren heel benieuwd!

Kapsels voor vrouwen

“In het algemeen kunnen we zeggen dat voor 2017 veel invloeden komen uit de jaren 70 en dan vooral uit Londen komen. De focus in het haar ligt nu volledig op de individualiteit van de mensen. We zien dat ook in fashion: ontwerpers uit Londen willen dit ook in hun ontwerpen en modellen. Ze zoeken naar echte karakterkoppen, meisjes met een sterke individuele uitstraling. Ze gaan deze meisjes zoeken via streetcastings en social media.”

“We zien vaak dat deze modellen een creatief kapsel hebben. Tijdens fashion shows durven stylists veel meer te knippen dan vroeger. Normaal gezien werkt men met up-do’s bij langer haar, maar nu durven ze er al wat vaker de schaar in te zetten!”

“Wij noemen dit alles de anti-haircut of de cool individual strong haircut. Creatieve modellen hebben vaak uit zichzelf een bob of shaved haar, en dat wordt bijgeknipt. Het lijkt bijna of de meisjes zelf hun haar geknipt hebben.”

“Beachwaves blijven og steeds hot en het un-done effect loopt vooral door in de snitten. In lang haar veranderen vooral de laagjes en wordt er vaker in blunt lines geknipt. Blunt cutting is het bot afknippen van je haar waardoor je speelsheid creëert, omdat je de dikte benadrukt. Nu wordt er weer veel meer geknipt in vergelijking met een aantal seizoenen geleden. We zien veel invloeden van de jaren 70 en 80. We willen een natuurlijke beweging, sterke waves en krullen …”

“Wat ook populair gaat worden is mullet hair. Het haar is hier korter bovenaan en langer aan de uiteinden. En ook de froufrou zegt nog geen vaarwel! Bangs gaan we veel zien in 2017. Het liefst extra kort voor de fashionista’s onder ons. Maar hoe lang of extreem je hem draagt, ook hier is de keuze helemaal aan jou. We proberen deze zo casual mogelijk te knippen.”

Momenteel zie je overal op  social media tutorials over hoe je zelf je kapsel perfect kan maken. Daarom is het zo moeilijk om op 2017 één trend te plakken. “Alles kan!”, legt Lyza uit.

Kleuren en opsteekwerk voor vrouwen

“Over het kleuren kunnen we zeggen: “Silver is the new blond”. Dit was al een trend en dat blijft ook zeker! Op de catwalk zien we veel patronen en kleuren, tot het absurde toe. Roze, groen, blauw… Het kan nu allemaal. “Let’s go crazy and make a strong statement”, zeggen de coloristen.”

“Silver is the new blond”

“We zien ook lichte highlights door middel van een techniek die we ‘hair strobing’ noemen. We gebruiken twee tinten lichter en twee tinten donkerder dan de natuurlijke haarkleur, en verkrijgen zo de highlights. We weten wat je denkt: wat maakt hair strobing nou zo anders dan de standaard highlights zoals we die al jaren kennen? Het belangrijkste verschil is dat bij hair strobing de plaatsing van de lichtere plukken helemaal wordt afgestemd op jouw gezichtsvorm. Net als bij de ‘make-up versie’ worden bij hair strobing de lichtere stukken precies daar geplaatst waar het licht je haar raakt, om zo een natuurlijk effect na te bootsen.”

”Over donkere kleuren kunnen we zeggen dat voor de winter de chocolade-kleur heel erg in gaat zijn, maar ook de karamelkleur en strawberry blonde blijven razend populair. Zoals ik voordien al zei: Alles kan!”

“Up-do’s worden versterkt met grote accessoires zoals oorbellen, diademen, kroontjes, … Haaraccessoires zijn nu al zeer ‘big’, en we zijn nog maar aan het begin van het seizoen!”

“Bij de up-do’s zijn de vlechten nog steeds in, alle mogelijke patronen en technieken! Easy en speelse textuur, daar draait het allemaal om. Het maakt niet uit of je een twisted roll of een textured bun in je haar draait, texture and traction are a must!”

Kapsels voor mannen

“Bij de mannen gaan we langer, natuurlijk haar zien. We krijgen weer veel textuur en beweging. We zagen voor een lange periode gladde, geschoren looks bij de guys, maar die tijd loopt stilaan op z’n einde. We zien duidelijk dat er invloeden zijn van de 90s: nieuwe kuiven, grafische bowl cuts, long and loose …”

Baarden zijn de laatste jaren heel erg in geweest, maar ik denk dat deze tijd een beetje voorbij is. De mannen die trouw zijn aan hun beard, zullen dat waarschijnlijk blijven, maar ik zie een tijd komen van natuurlijk haar zonder baarden.”

Populaire style icons

“Echte stijliconen zijn er niet meer. Nu komen mensen bij ons binnen met een foto die ze van Pinterest of social media haalden. Ze zien een model met een leuke haircut en vragen hiernaar. We herkennen het model soms wel, maar daarom is het nog geen style icon.”

Meest voorkomende fout

“De laatste tijd wordt er heel veel gebleached en gekleurd. Hierdoor krijgen vele vrouwen zeer droog en kapot haar. We proberen dit zo goed mogelijk te herstellen met heel sterke verzorgende maskers, maar soms is het ook nodig om te knippen. Je haar is namelijk pas mooi als er glans op zit.”

Looks van de Fashion Weeks

“Die kleurrijke dreadlocks van bij Marc Jacobs zien we bijvoorbeeld nu al terugkomen in bepaald opsteekwerk. We bootsen de dreads na met veel volume en getoupeerd haar.”

Gouden tips

“Ik werk zelf veel en graag met oliën. In bepaalde kleuringen worden goede oliën gebruikt, waardoor het haar gevoed wordt tijdens het kleuren. Ikzelf ben helemaal weg van die van Olaplex en pH-Bonder van Redken.”

“Het is ook goed om organische, biologische producten te gebruiken op je haar. Deze zijn milieuvriendelijker en bevatten geen overbodige chemische stoffen, maar sommig haar heeft een sterke verzorging nodig en dan zijn deze organische producten niet sterk genoeg.”

“De kwaliteit van je water is zeker belangrijk, ook voor in de toekomst. In veel kappersproducten wordt gedistilleerd water gebruikt, wat veel minder schadelijk is voor je haar. De pH-bonder van Redken wordt gemengd met gedistilleerd water als het gebruikt wordt voor een intensieve verzorging.”

“En natuurlijk: een goede texture spray doet wonderen! Dit is zeker een must-have na het douchen.”

Ben jij ook benieuwd naar al die nieuwe, trendy kapsels? Ons haar is er alvast helemaal klaar voor!

07.01.2017
Geschreven door Leen DegerickxBelmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest
Last items

Belmodo Beach Bag with tassels


Shop now
Wedstrijden
AgendaWin een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer

Guest editor

Tine en Fien Prophete

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een Atelier Box van Atelier Veritas

Deelnemen
Agenda

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

01.09.2017 - 03.09.2017

Bread & Butter by Zalando

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo