0

Green beauty

F
News

4
02.03.2015
Geschreven door Sophie Engelen

Iedereen die me intussen een beetje kent, weet dat ik helemaal into healthfood ben.

Iedereen die me intussen een beetje kent, weet dat ik helemaal into healthfood ben. Niet omdat het tegenwoordig ook hip blijkt te zijn, maar gewoon omdat het beter voelt en ik naar mijn eigen lichaam wil luisteren. Gezonde voeding betekent voor mij vooral pure, onbewerkte en als het even kan biologische producten. Deze leveren je volop vezels, vitaminen en mineralen zonder onnodige toevoegingen. Het lijkt me dan ook onlogisch om elke dag super gezond te eten en je lichaam dan vol te smeren met toxische stoffen.

Dus ja…I’m also in to green beauty. Na het lezen van ‘No more Dirty Looks’ en ‘Not just a Pretty Face’ en een duik in de ingrediëntenlijsten van mijn eigen verzorgingsproducten hield ik slechts een 10% over, de rest belandde in de vuilnisbak. Het mag dan misschien maar een klein percentage aan schadelijke stoffen bevatten (zoals de cosmeticabedrijven beweren) maar als je al deze percentages optelt van al de producten die je dagelijks op je lichaam smeert, komt er een hoop rotzooi op en in je lijf.

En als je weet dat je huid ook nog eens je grootste orgaan is… Wat make-up betreft, blijf ik nog wat op mijn honger zitten. In the end moet het resultaat op foto ook nog mooi zijn en er slagen tot nu toe nog niet veel make-upmerken in om een professionele én natuurlijke lijn op de markt te brengen. Maar ook hier komt stilaan verandering in. Dus ik hoop in de toekomst ook mijn make-up koffer te transformeren naar een natuurlijke, verantwoorde versie.

unnamed2
4
Foto © Belmodo

Een van mijn favoriete winkels hier in LA is The Detox Market, het walhalla van organic skincare! Hier loop ik rond als een klein kind in een snoepwinkel. Bij The Detox Market, gelegen in West Hollywood vind je (ook online) enkel de zuiverste beautyproducten, als het hier ligt weet je dat je geen rommel op je lichaam smeert. Co-founder Valérie Grandury ontdekte tijdens haar herstel van borstkanker dat de toxiteit van haar verzorgingsproducten wel heel erg hoog lag en realiseerde zich dat, als ze echt wou genezen ze alles in haar leven moest veranderen, haar ingesteldheid, haar voeding, haar job maar ook de samenstelling van haar verzorgingsproducten.

If you are eating well and your condition is pure and clean, life itself becomes like the dreams or visions that you have when sleeping. (Michio Kushi, de vader van de moderne macrobiotiek) Hieruit ontstond haar eigen merk Odacité en een jaar later ook The Detox Market. Hier vind je merken als One Love Organics, Josh Rosebrook, W3LL PEOPLE, RMS Beauty, May Lindstrom, Odacité, MV skincare, Suntegrity, Rahua, Treat…

unnamed1
4
Foto © Belmodo

Kjaer Weis, make-uplijn van New-York based Deense make-up artist Kirsten Kjaer Weis.

unnamed4
4
Foto © Belmodo

Odacité, de verzorgingslijn van Valérie Grandury. Deze oogcreme, dagcreme en serum maken alvast deel uit van mijn dagelijks ochtendritueel and my skin loves it!

w3ll people, getest en goedgekeurd. Met deze lijn kan je perfect een flawless 'no make-up' look creëren, net zoals ik het graag heb. ;) En als je denkt dat beautyproducten per se veel geld moeten kosten… dan wil ik je met deze natuurlijke receptjes alvast het tegendeel bewijzen.

Oogmake-up remover

  • zuivere jojoba-, olijf- of arganolie
  • wattenschijfje Bevochtig je watje met lauw water en doe er 1 à 2 druppels (niet meer!) van de olie op.

Neem hiermee je oogmake-up af. Geschikt voor gevoelige ogen en zelfs waterproof mascara verdwijnt in enkele seconden. Ik zweer bij deze remover!

Avocado/honing masker

  • 1/2 avocado (avocado bevat veel vetten en vitamine E, wat voedend werkt)
  • 1 eetlepel warm water
  • 2 eetlepels rauwe honing (honing heeft een antibacteriële en hydraterende werking)

Los de honing op in het water, mix met de avocado tot een glad mengsel. Breng aan op het gezicht maar laat de ogen vrij. Spoel na een 20-tal minuutjes af met lauw water.

Lipscrub

  • rietsuiker
  • honing
  • cocosolie

Neem van elk ingrediënt een koffielepeltje, meng alles en bewaar in een afsluitbaar potje. Scrubben maar en je lippen zijn weer kiss-proof! ;)
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten