0

Grace Coddington stopt bij Vogue USA

F
News

5

De legendarische fashionista Grace Coddington stapt na bijna 30 jaar op als het creatieve hoofd van het Amerikaan magazine Vogue.

Grace Coddington was een bekend stijlicoon en de sidekick van hoofdredacteur Anna Wintour. Grace vindt het tijd voor iets anders en zal vanaf nu worden vertegenwoordigd door het agentschap The Great Bowery, waar ook modeontwerper Hedi Slimane en fotograag Bruce Weber bij aangesloten zijn. De fashionista kent de modewereld op haar duimpje en is daar 1 van de meest invloedrijke personen.

Slecht nieuws voor iedereen die hoopt op haar droombaan, want er komt geen vacature.

Grace Coddington stopt bij Vogue USA
5
Foto © Popsugar
Grace Coddington stopt bij Vogue USA
5
Foto © The daily beast

Grace werd enorm populair nadat ze meewerkte aan de documentaire The September Issue. Ze wilde daar in het begin niet aan deelnemen, maar ze moest van haar bazin miss Anna Wintour. De documentaire gaat over een vrouw die eigenlijk de tegenhanger is van Anna Wintour. We zien een gepassioneerde vrouw die zelfspot en humor heeft.

Boeken

Grace Coddington schreef zelf een boek, 'Thirty years of fashion', over het verloop van haar carrière tijdens de eerste 30 jaar die ze bij Vogue USA en Vogue UK doorbracht.

Grace Coddington stopt bij Vogue USA
5
Foto © Adis
Grace Coddington stopt bij Vogue USA
5
Foto © Vogue

Editor-in-chief Anna Wintour en ontwerper Karl Lagerfeld zorgen voor een voorwoord. In het boek vind je persoonlijke anekdotes en inside stories over werken met fotografen Mario Testino, Bruce Weber en Steven Meisel. Ook fashion-world personalities zoals Jerry Hall, Naomi Campbell en Linda Evangelista komen erin voor.

Daarnaast pende ze ook al haar memoires neer. Geloof ons, deze boeken moet op elke fashionista haar nachtkastje liggen!

Grace is ook crazy van haar kat, Blanket

"Ik hou van Vogue, het is en zal altijd mijn leven blijven, zij ontdekten mij als model toen ik 19 was." Grace zegt ook dat ze nog niet in pensioen gaat, ze voelt zich nog te jong om te stoppen met werken.

1 ding is zeker, Grace zal nog niet van het modetoneel verdwijnen.

21.01.2016
Geschreven door Lauren De MaereWedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten