0

Graanvrij Ontbijten

F
News

9
06.08.2014
Geschreven door SUPERVET - Eline Gijselings

Voor mijn ontbijt kies ik voor producten die talrijke voordelen hebben voor mijn lichaam en geest. Ik eet geen light, geen 0% vet en geen fruityoghurt maar gewoon volle Griekse yoghurt of kwark!

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

1. Drink ‘s ochtends 1st een glas warm water met citroensap

Easy peasy, lemon squeezy. Straling, smog, stress, suikers.. veel van de elementen in je levensstijl die je niet of nauwelijks kunt controleren dragen bij aan de verzuring van het lichaam. Citroensap zet je alvleesklier en je lever in gang, waardoor je deze verzuring tegengaat. Minder verzuring, en dus een betere pH-waarde van het lichaam, zorgt bovendien voor een verbeterde opname van vitaminen en mineralen die je uit je voeding haalt (waaronder kalium en vitamine C uit de citroen zelf!). Gifstoffen worden afgevoerd, je stofwisseling wordt opgevoerd en je vetverbranding schakelt een versnelling hoger. Huidproblemen? Na een week heb je een zichtbaar effect! Yihaa!

2. Who knew? Water

Water, thee, koffie. Telt allemaal. Drink je minder, dan houdt je lichaam vocht vast. Auto-detox je lichaam dus door voldoende water te drinken. Ik vul meestal een kan water bij het opstaan en neem deze letterlijk overal mee. Zo heb ik toch altijd de nodige hoeveelheid water binnen.

3. Pimp zelf je yoghurt 

The basics:

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Lijnzaad

Gebroken, anders wordt het niet verteerd. Buiten vis is dit de beste bron van omega-3, en dat wil je hebben! Nog nooit lijnzaad op? Rustig opbouwen, begin met een theelepeltje. Het ‘bevordert de stoelgang’, if you catch my drift.

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Maca

Het gelukspoeder. Wekt een goed humeur op, doet de huid stralen en geeft je energie.

Ook lekker in je zelfgemaakte smoothies! 

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Chia

Voeg dit wonderzaad op het einde toe. Chia krijgt namelijk een kikkerdrilachtige consistentie aangezien het vocht absorbeert. Chia bevat enorm veel voedingswaarde, veel goede vetten, hydrateert inwendig en geeft urenlang energie.

De “fantasiekes”:

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Noten

Walnoten; amandelen; pecannoten; paranoten, allemaal goede bronnen met een waslijst aan vitaminen en mineralen. Goed voor hart en bloedvaten, vezelrijk (= goede darmflora en dus goede weerstand) en ook nog eens gewoon erg lekker. 

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Rauwe Cacao

Hoe donkerder en hoe hoger het percentage cacao, hoe beter! Bovendien wordt er aan chocolade met een cacaopercentage vanaf ongeveer 80% een waslijst aan voordelen toegeschreven. En toegegeven, we hebben gewoon nood aan chocolade.

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Blauwe bessen

Met gemak de nummer 1 in fruitland. Goed voor hart en bloedvaten, ontstekingsremmend en ramvol anti-oxidanten die het verouderingsproces tegengaan.

Graanvrij Ontbijten
9
Foto © Eline Gijselings

Pompoenpitten

Veel van de vitaminen en mineralen waar een mens niet altijd even makkelijk aangeraakt zijn in de pompoenpit in grote mate aanwezig. De pompoenpit werkt daarnaast anti-viraal en reguleert de vorming van insuline. 

Zonnebloempitten

Vriendjes met lever en darmen. Het magnesium in de zonnebloempit werkt samen met de calcium uit de bovenstaande toevoegingen om stress en stressgerelateerde klachten zoals hoofdpijn aan te pakken. 

Zo kickstart ik mijn dag. Now: eat, work, sleep and repeat
Wedstrijden
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo

Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten