5

Graanvrij Lunchen

F
News

12.08.2014
Geschreven door SUPERVET - Eline Gijselings

1. Eet geen granen 2. Eet geen suiker 3. Eet veel vetten

Makkelijker gezegd dan gedaan. Dagelijks krijgen we op de blog vragen van mensen die geen idee hebben hoe ze die dagelijkse boterham kunnen vervangen door iets lekkers, voedzaams en vooral eenvoudigs. 

 

Introducing: graan- en glutenvrij kokosbrood! Een echte Supervet basic waar vaak naar gegrepen wordt voor het ontbijt, maar ook voor de lunch.

Graanvrij Lunchen
5
Foto © Eline Gijselings

Ingrediënten:

  • 100 gram kokosmeel
  • 80 gram kokosolie
  • 6 eieren
  • ½ tl natriumbicarbonaat
  • ½ tl zout

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180° C en vet een cakevorm in met wat (gras)boter.

2. Kokosolie heeft bij kamertemperatuur een vaste vorm. Je kunt een schaaltje kokosolie in warm water zetten om het vloeibaar te laten worden. Moet het allemaal wat sneller gaan dan doe je het in een pannetje en zet je het kort op een laag vuurtje.

3. In een grote schaal doe je het kokosmeel, een beetje zout en wat natriumbicarbonaat bij elkaar. Vervolgens doe je de eieren en de vloeibare kokosolie erbij. Roer het geheel goed door elkaar met een lepel en ga daarna verder met de hand. 

4. Om de klontjes kokosmeel eruit te krijgen knijp ik het ‘deeg’ door mijn vingers. Niet bijzonder smakelijk, wel extreem therapeutisch.

5. Wil je experimenteren met toevoegingen dan is dit het moment. Vanille, gember, noten, donkere chocolade, kokosmelk, bessen, frambozen, banaan.. you name it. Gooi het er maar bij! 

Graanvrij Lunchen
5
Foto © Eline Gijselings

6. Leg het deeg in de cakevorm en druk het wat aan om een mooi plat broodje te krijgen. Natriumbicarbonaat zorgt ervoor dat het nog wat omhoog zal komen, maar verwacht geen wonderen. Mijn cakevorm is niet helemaal gevuld, maar dat ligt er natuurlijk aan wat voor cakevorm je gebruikt. In dit geval heb ik er nog wat bessen opgelegd, omdat het oog nu eenmaal ook wat wil.

7. Half uurtje in de oven, klaar!

Graanvrij Lunchen
5
Foto © Eline Gijselings

Warm is het al lekker, koud is het nog lekkerder. Protip: doe er suikervrije confituur van bosbessen, frambozen of aardbeien op. Stop dat eens in de brooddoos (= ongelukkige naam), daar ga je veel vrienden mee maken!

Graanvrij Lunchen
5
Foto © Eline Gijselings

Denk je toch nog honger te hebben overdag? Neem dan een notenmix van bvb. amandelen, hazelnoten en paranoten mee. Of wat dacht je van chocolade? Vanaf 80% cacao ben je Supervet-safe




Belmodo gebruikt cookies om uw surfervaring aangenamer te maken.
Lees meer over cookies of bekijk de algemene voorwaarden.

sluiten
Nederlands Français
Popular
Latest

Nu in de Boutique


Belmodo Fit Summit ticket



Shop now
Wedstrijden
Agenda



Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen


Win 1 jaar gratis water van SipWell

Deelnemen

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer

Guest editor

Valérie Messika

Word Belmodo lover


Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in

Volg Belmodo

Sponsored
Wedstrijden


Win een paaspakket van HEMA t.w.v. € 50

Deelnemen


Win € 500 shoppingbudget bij JUTTU

Deelnemen


Win 1 jaar gratis water van SipWell

Deelnemen
Agenda

16.02.2017 - 14.05.2017

Pierre et Gilles: Clair-obscur

04.03.2017 - 03.09.2017

Het Modemuseum Hasselt: Across Japan

10.03.2017 - 30.04.2017

BRITA, 50 years of ideas

Ontdek meer
Word Belmodo lover

Schrijf je in op de nieuwsbrief


Schrijf je in
Volg Belmodo